Renunțând la fumat, a economisit 6 mii de euro și i-a investit în călătorii prin întreaga lume

- Advertisement -

Cei care fumează uneori habar nu au cât cheltuiesc pe lună și pe an pe tigari. Puțini își dau seama că, dacă adaugă tot ceea ce cheltuiesc, ar putea folosi banii într-un alt mod, investind în călătorii, de exemplu.

Atunci când unii fumători sunt intrebati de ce nu fac altceva cu acei bani , ei spun ca oricum i-ar cheltui pe alte prostii, insa pot fi investiți cu adevărat în alte lucruri care favorizează calitatea vieții. Asa s-a întâmplat cu Ceará Nilo Veloso.

El a petrecut 34 de ani fumând și, acum 12 ani, a suferit de disconfort din cauza consumului continuu de tutun. După ce si-a rezolvat aceasta problema, a decis să-și regândească dependența și a început să economisească banii cheltuiți pentru țigări.

- Advertisement -

La 66 de ani a început să economisească acei bani pe care, in mod normal ii arunca pe tigari . Fuma cam trei pachete pe zi. Făcând calculul, el a economisit cam 6 mii de euro in 6 ani. În loc să cumpere țigări, el a ținut toți banii la banca.

Acum că s-a pensionat, a decis să dea o altă destinație banilor pe care îi economisește. Ceea ce se cheltuia anterior pe țigări este acum investit în călătorii . De asemenea, a investit într-o mașină, două biciclete, trei calculatoare și trei camere digitale.

Nilo a vizitat deja Serra Gaúcha, Argentina, Chile, Uruguay și alte locuri din Brazilia împreună cu soția sa. În plus, și-a recuperat silueta prin plimbări cu bicicleta pe trasee de până la 40 km. A mai pierdut 20 de kilograme și a câștigat multe amintiri frumoase , îmbunătățindu-și calitatea vietii.