Priviti ce se ascunde în interiorul caselor in forma de cușca din Hong Kong

- Advertisement -

Densitatea populației din Hong Kong este uriașă și de aceea orașul continuă să crească. Majoritatea populației trăiește în zgârie-nori care sunt meritați numite case de cuști. Mulți dintre noi am văzut aceste clădiri masive în fotografii, dar foarte puțini oameni știu de fapt ce se ascunde în interiorul lor.

In acest articol dorim sa va prezentam cum arata o astfel de casa si ce se ascunde in interiorul ei.

Acestea sunt casele din cuști din Hong Kong.

- Advertisement -

Prețul mediu al unui metru pătrat este de aproximativ 28.570 USD. Pentru comparație, in Moscova pretuleste de 3.250 de dolari. De aceea, inegalitatea socială este foarte accentuată în Hong Kong, iar o casă poate conține mai multe tipuri de apartamente pentru persoane cu niveluri diferite de venit.

Există 4 tipuri de apartamente total diferite

1. Dormitori pentru oamenii săraci

- Advertisement -

Peste 20% din populația din Hong Kong, care inseamna aproape 1,5 milioane de oameni, trăiește sub pragul sărăciei. Există așa-numitele cămine în aceste case de cuști pentru ei. Căminele sunt camere cu 20 de cuști în interior; . Săracii trăiesc literalmente în cuști unde își păstrează bunurile modeste. Trăirea în aceste condiții groaznice costă aproximativ 180-200 USD pe lună. Nu toți acești oameni sunt șomeri, mulți vând lucruri in piețe sau spală vase, dar totuși, nu își pot permite condiții de viață mai bune pentru ei înșiși și continuă să trăiască în aceste cuști de ani buni.

- Advertisement -

2. Apartamente comunale pentru clasa inferioară

Există apartamente comunale speciale pentru această clasă de persoane. Au o bucătărie comună și toaletă și 5 până la 6 camere minuscule în care se potrivesc doar o masă și un pat. Dacă aveți noroc, puteți găsi spațiu și pentru un dulap, însă, de multe ori, oamenii trebuie să își atârne bunurile chiar pe pereți. Acest tip de cameră costă aproximativ 500 USD pe lună.

3. Apartamente minuscule pentru tineri

Este foarte dificil să începi o viață independentă în Hong Kong, deoarece închirierea unui apartament costă mulți bani. Un apartament cu un dormitor într-o casă în cușcă din suburbi va costa aproape 1.650 USD în fiecare lună. În același timp, salariul mediu pentru bărbați este de 2.500 USD și 1.900 USD pentru femei. De aceea, tinerii își pot permite doar adăposturi minuscule pentru ei înșiși, unde este greu chiar să te miști. Majoritatea apartamentelor nu au o bucătărie, dar, în același timp, aceste apartamente sunt adesea umplute cu diverse dispozitive inteligente, dulapuri secrete și mobilier transformabil.

4. Apartamente pentru clasa de mijloc

Dar aceste locuințe sunt de obicei extrem de mici și există 4-5 persoane care se strecoară într-un spațiu de aproximativ 215-270 ft.

Uneori, fiecare membru al familiei nici măcar nu are propriul dormitor. Atunci oamenii apeleaza la tot felul de obiecte de mobiler care se pot transforma.