Orașul Guadalajara din Mexic a fost „îngropat” după o furtună imprevizibilă

- Advertisement -

Guadalajara, care apartine statului Jalisco din vestul Mexicului, s-a bucurat in iulie de temperaturi de peste 30 ° C, așa cum este in mijlocul verii. Însă, a fost o mare surpriză pentru toți locuitorii săi, când orașul a fost îngropat la aproape un metru și jumătate de grindină după o furtună mare.

Grindina a fost atât de severă și imprevizibilă, încât drumurile au fost complet blocate și mașinile au fost îngropate în șase cartiere din oraș.

Oficialii spun că 200 de case au fost avariate cu zeci de vehicule conduse de inundațiile de gheață din zonele muntoase. Grindina a provocat inundații și prăbușiri ale copacilor, cu toate acestea, nu au fost raportate victime sau răni.

- Advertisement -

Guvernul a incercat cu camioane și utilaje grele sa curete străzile, iar armata și personalul de urgență au fost recrutați pentru a ajuta la operațiune.

Nu este prima dată când au fost furtuni sezoniere, dar este prima dată când a fost ceva atât de sever.

- Advertisement -

Guvernatorul Jalisco, Enrique Alfaro Ramírez, a sugerat că un climat atât de ciudat se datoreaza schimbărilor climatice în lume.

El a spus: „M-am dus acolo pentru a evalua situația și am fost martor la scene pe care nu le mai văzusem până atunci: grindina s-a acumulat peste un metru înălțime, apoi ne-am întrebat dacă există într-adevăr schimbări climatice. Nu văzusem niciodată aceste scene în Guadalajara. Acestea sunt fenomene naturale nemaivazute până acum. Este incredibil ” .