Oamenii bogați din China pot angaja sosii care să facă închisoare în locul lor

 Banii nu pot cumpăra totul. Dar în China, dacă ești suficient de bogat, poți plăti o persoană pentru a face închisoare în locul tău. În 2012, Geoffrey Sant de la Slate a vrut să afle mai multe despre ceea ce este cunoscut sub numele de „înlocuirea prizonierilor”.

În mai 2009, un tânăr bogat de 20 de ani a lovit un pieton în timp ce se distra cu prietenii săi. Poliția a raportat inițial că viteza mașinii acestui tânăr era foarte mare, aproape dublă față de ceea ce era permis, proiectând astfel corpul victimei la câțiva metri în aer. Deși cazul a fost difuzat online, a provocat indignare multor oameni.

Cel mai surprinzător a fost că bărbatul care s-a prezentat în instanță pentru a executa pedeapsa nu a fost acest tânăr, pe nume Hu, ci un om plătit. Acest exemplu nu este unic. În același an, directorul unui spital care a provocat un accident rutier, l-a angajat pe tatăl unui coleg pentru a executa pedeapsa în locul său.

 China, în ciuda moștenirii sale comuniste, este una dintre cele mai ilegale țări din lume, potrivit datelor Xinhua, iar oamenii cu bani reușesc să evite închisoarea cu mare ușurință.