O poveste despre cea mai inteligentă femeie a cărei viață a fost schimbată la 10 ani

Daca intrebăm cine este cea mai inteligentă persoană a timpului modern, probabil toata lumea ar spune Elon Musk sau Steve Jobs. Insă, altcineva a pus stapanire pe acest titlu, si anume, Marilyn vos Savant.

Noi am fost întotdeauna încântați să aflăm despre viețile unor oameni remarcabili și astăzi am dori să împărtășim povestea lui Marilyn vos Savant.

Marilyn era un copil remarcabil, cu o copilărie de neuitat.

Marilyn s-a născut în 1946 în Missouri, iar părinții ei erau imigranți din Germania și Italia. A trăit o copilărie normală și pașnică și nu s-a întâmplat nimic extraordinar în viața ei. Era doar un copil normal când s-a întâmplat ceva care i-a schimbat viața mai târziu.

Savant a facut primul test de IQ în septembrie 1956, când avea doar 10 ani. Vârsta ei mentală era de 22 de ani și 10 luni, iar scorul general era de 228. Pentru comparație, scorul mediu de IQ al unei persoane normale este cuprins între 85 și 115.

Deși s-a dovedit că Marilyn avea un creier extraordinar, părinții ei au decis să ascundă aceste informații publicului pentru a-i asigura o copilărie normală.

În cele din urmă, societatea a aflat că este una dintre cele mai inteligente persoane din lume.

Când Savant a devenit mai în vârstă, și-a continuat studiile, dar s-a plictisit și a părăsit Universitatea Washington după 2 ani. Marilyn a început să-și construiască cariera în acțiuni și imobiliare. În ciuda acestui fapt, adevărata ei pasiune a fost scrisul. Ea și-a folosit investițiile personale pentru a-și permite să devină scriitoare cu normă întreagă. Dar chiar și atunci, Savant a scris romane și nuvele sub pseudonim pentru a rămâne în afara reflectoarelor.

- Advertisement -

Anul 1988 i-a schimbat viața . IQ-ul sau, de 228, a fost listat în Cartea Guinness a Recordurilor Mondiale Hall of Fame. Dintr-o dată, Savant a devenit o celebritate.

Interviurile și emisiunile TV au intrat în viața ei, dar Savant nu a lasat acest lucru sa o influenteze: „ Folosim doar 10% din creierul nostru, oriunde între 5 și 15%”. În opinia ei, oamenii sunt capabili de lucruri extraordinare. Doar unii oameni își pot folosi „ 17,7 % din creierul lor”, iar alții „17,8%”.

Personalitatea lui Savant a devenit atractivă pentru public și a fost chiar prezentată într-un episod din T he Simpsons în 1999.

Pentru detractorii ei, ea este cineva care și-a risipit darul de geniu.

Ca soție, mamă și scriitoare, viața ei părea prea normală pentru presa. În 1987, s-a căsătorit cu Robert K. Jarvik, chirurgul care a dezvoltat inima artificială mecanică umană. Dar defaimatorii ei continuau să spună că, calea pe care a ales-o în viață era prea banală și că nu își folosea talentul.

- Advertisement -

Într-un interviu, ea spune că IQ-ul este doar o „ capacitate ” a modului în care ne folosim inteligența. Nu este un calculator, ci o ființă umană normală: „ Toată lumea are capacitatea de a fi cel puțin un Einstein”.

În ciuda tuturor discuțiilor despre ea, Marilyn crede că este pe calea cea bună: „ Societatea ne oferă atât de multe. Nu cred că facem suficient pentru a da înapoi, dar cred că toți purtăm o responsabilitate socială și cred că și eu o suport. Și mai degrabă cred că scrisul este un mod excelent de a reda oamenilor ceea ce mi-au dat . ”

Savant oferă un bun exemplu că oamenii inteligenți nu sunt întotdeauna cei care preiau conducerea în această lume și este, de asemenea ok acest lucru, pentru că trebuie să facem ceea ce ne convine.

Sperăm că fiecare își găsește propriul drum în viață și se simte fericit!

Bonus: verificați IQ-urile minților minunate de astăzi, precum Elon Musk și Steve Jobs

Potrivit specialiștilor , Steve Jobs avea probabil un IQ de aproximativ 160 sau mai mult. Aceasta înseamnă că, în mod convențional, era mai deștept decât aproximativ 6.839.822.949 din oameni de pe pământ.

IQ – ul lui Elon Musk este estimat la 155 .

IQ – ul lui Mark Zuckerberg este la 152 , care se află în topul a 0,1% din populația lumii.