Medicii explică 10 lucruri pe care majoritatea dintre noi le facem gresit

- Advertisement -

Fara sa ne dam seama facem o multime de lucruri in mod gresit pentru ca asa am fost invatati de mici. Ei bine se pare ca este indicat sa incepem sa ne documentam si sa ne dam seama ce este gresit mai ales daca ne putem pune sanatatea in pericol.

In acest articol medicii ne explica mai multe lucruri pe care maoritatea dintre noi le facem in mod frecvent si le facem si gresit.

Nu suflați pe mâncarea copiilor.

- Advertisement -

De ce este rău: în timp ce sufla peste mâncarea copilului (precum și impartirea alimentelor, băuturilor, periuțelor etc.), părinții și alte persoane transmit bacterii care pot ajunge la cavități, chiar dacă copilul nu are încă dinți, pentru că sunt cei mai vulnerabili atunci când încep să se dezvolte.

Ce ar trebui să faceți în schimb: Nu impartiti mâncarea, băuturile și niciun fel de ustensile cu copilul dvs. și nu suflați peste mâncarea lor. Este mai bine să aștepți doar un timp pana aceasta se raceste.

Nu lasati capul pe spate cand aveti sangerari nazale

- Advertisement -

De ce este rău: lasandu-vă capul pe sapte , puteți să vă sufocați cu sânge, deoarece coboară în partea din spate a gâtului.

Ce să faceți în schimb: prindeți-vă nasul cu degetele sub nări. Tine capul drept și bărbia paralelă cu podeaua.

Nu ridica o persoană care a leșinat.

- Advertisement -

De ce e rău: Motivul pentru care oameni lesina este din cauza unei bruște scaderi a a tensiunii arteriale, deoarece sângele nu ajunge la creier. Dacă ridicați o persoană, aceast lucru va împiedica sângele să ajungă acolo.

Ce ar trebui să faceți în schimb: este important, în acest caz ca, capul persoanei să rămână mai jos decât pieptul lor. Ar trebui să rămână în această poziție câteva minute și să se asigure că se simt în regulă înainte de a se ridica.

Nu incercati sa extageti veninul daca ati fost muscat de un sarpe veninos

De ce este rău: în zilele noastre există un anti-venin eficient și este foarte rar că o mușcătură de șarpe sa devina fatală – se întâmplă doar în 0,05% din cazuri.

Ce ar trebui să faceți în schimb : în acest caz, ar trebui să așezați persoana, astfel încât mușcarea să fie sub nivelul inimii și să va asigurati ca persoana o să rămână nemișcată pentru a nu se răspândi veninul. Sunați la 122 sau transportați victima la cea mai apropiată unitate medicală.

Nu vă periați dinții imediat după masă.

De ce e rău: Acest lucru poate deteriora smalțul, stratul protector dintilor.

Ce ar trebui să faci în schimb: dimineața, periati dintii înainte de micul dejun. În cazul în care doriți să o faceți după ce mancati, clătiți mai întâi gura cu apă și apoi așteptați pana sa ii periați până la aproximativ 40 de minute după masă.

Cand o peroana se sufoca

De ce este rău: dacă ii dai o palmă unei persoane care se sufoca si se afla in pozitie verticala, obiectul poate aluneca mai departe .

Ce ar trebui să faceți în schimb: înclinați persoana înainte și incercati sa o faceti sa tuseasca, asta ar putea fi suficient. Dacă nu funcționează, dați mai multe lovituri , dar asigurați-vă că persoana se apleacă înainte de a face acest lucru.

Nu aplicați gheață direct pe o vânătăi.

De ce este rău: Deoarece pielea este foarte delicată, dacă faceți acest lucru, reduce fluxul de sânge și încetinește vindecarea. Mai mult, poate provoca degeraturi .

Ce ar trebui să faceți în schimb: Înfășurați gheața într-un prosop sau orice alt material. Înghețați zona rănită imediat după traumă, dar nu mențineți gheața mai mult de 10 minute simultan.

Nu aplicați unt sau gheață pe o arsură.

De ce este rău: aceste povești ale batranilor despre tratarea unei arsuri nu te vor ajuta. Arsura intră adânc în pielea ta și trebuie să o răcorești pentru a preveni deteriorarea ulterioară.

Ce ar trebui să faceți în schimb: puneți arsura sub apă rece curgătoare și asigurați-vă că o lăsați suficient de mult: este recomandat să o lăsați aproximativ 20 de minute.

Nu frecați degeraturile.

De ce este rău: nu frecați sau nu masați și nu folosiți căldura directă pentru a le reîncălzi, deoarece pot provoca arsuri.

Ce ar trebui să faceți în schimb: ieșiți din frig și incalziti cu atenție zonele deteriorate, punându-le în apă caldă (nu fierbinte!) Sau consumând lichide calde. Nu lăsați zonele deteriorate să înghețe din nou și asigurați-vă că le acoperiți și protejați dacă reveniți la frig.

Nu reumple niciodată sticla de plastic.

De ce este rău: există un produs chimic periculos din plastic, numit BPA, care se scurge în apă și crește bacterii periculoase în fisurile sticlei. Aceste bacterii influențează fertilitatea și pot provoca cancer.

Ce ar trebui să faceți în schimb: Reciclați sticlele de plastic imediat după prima utilizare și cumpărați o sticlă de apă reutilizabilă pentru a o folosi în schimb.