Iată viața reală a lui Mowgli, băiatul care a fost găsit trăind în junglă în anul 1872

Probabil că nu există nicio persoană care să nu fi auzit despre legendarul Mowgli din celebra lucrare a lui Rudyard Kipling, Cartea junglei. Cu toate acestea, mulți oameni nu au nicio idee că această carte a fost inspirată de o poveste din viața reală.

Faceți cunoștință cu Dina Sanichar, sau „băiatul lup indian”, un băiat sălbatic care a fost crescut de lupi în secolul al XIX-lea. Mulți cred că Dina a fost adevărata inspirație din spatele The Jungle Book, deși merită remarcat faptul că povestea reală nu este la fel de distractivă ca cea cu care suntem obișnuiți.

De fapt, Dina a fost unul dintre mulți copii sălbatici găsiți în India de-a lungul anilor. Se pare că țara are o lungă istorie de copii crescuți de tot felul de animale, cum ar fi pantere, câini și chiar găini.

În 1872, Dina Sanichar a fost descoperită de un grup de vânători din Uttar Pradesh. Băiatul mergea pe patru picioare în urma unui grup de lupi.

Se credea că băiatul avea șase ani.

Băiatul a comunicat făcând zgomote de animale și a continuat să meargă pe patru picioare.

Chiar dacă în cele din urmă Sanichar a învățat să meargă pe două picioare, toți s-au luptat să îl convingă să poarte haine dar el a preferat să fie gol.

În plus, când a ajuns prima dată la orfelinat, a refuzat să mănânce mâncăruri gătite și a preferat să roadă oase.

Unul dintre puținele obiceiuri umane pe care le-a integrat Sanichar în propria viață a fost fumatul!

Mulți cred că fumatul a fost cel care l-a determinat ulterior să dezvolte tuberculoză.

Dina s-a stins din viță în anul 1895 din cauza tuberculozei. Avea doar 29 de ani.

Aceste povești despre copiii sălbatici crescuți de animale au inspirat mulți scriitori și poeți.

- Advertisement -

Spre deosebire de Mowgli, Dina nu a părăsit jungla de bună voie și a fost mai degrabă forțată să se întoarcă în societatea umană.