Iată ce trebuie să schimbi în rutina ta de dimineaţă pentru a avea mai multă energie şi bună dispoziţie.

- Advertisement -

Sunt dimineţi în care este un chin să ne trezim şi să ne pregătim pentru ziua aglomerată care urmează. Cu siguranţă avem nevoie de o doză în plus de energie, iar aceasta o putem găsi doar dacă facem câteva mici modificări în rutina noastră de dimineaţă. Iată care sunt trucurile care te vor ajută să ai energie şi bună dispoziţie pe întreaga zi.

1.Lasă razele soarelui să pătrundă în dormitorul tău dimineaţa.

Nu trage perdelele sau draperiile de tot atunci când te culci, lasă ca lumina naturală să pătrundă în dormitor, iar atunci creierul tău va înţelege că este momentul să te trezeşti şi va începe producţia de adrenalină.

- Advertisement -

2.Încearcă să te trezeşti cu o oră mai devreme decât este nevoie, măcar în timpul săptămânii.

Chiar şi pentru cei care nu sunt foarte matinali, acest exerciţiu este unul benefic. Mai mult timp pentru micul-dejun şi pentru a bea cafeaua, sau chiar pentru un scurt antrenament, îti va da o stare foarte bună de spirit.

3.Fă-ţi mereu patul dimineaţa!

- Advertisement -

Chiar dacă nu ai timp, nu ai niciun chef, este un lucru benefic! Vei avea sentimentul că ai lăsat totul în ordine, iar asta îţi va afecta pozitiv tot restul zilei.

4.Citeşte câteva rânduri dintr-o carte, ziar sau o revistă înainte de a pleca.

- Advertisement -

Nu pare o activitate potrivită pentru începutul zilei, însă te va ajuta sa scapi de stresul care te aşteaptă pe parcursul zilei.

5.Vorbeşte la telefon cu o persoană dragă.

Poate fi mama, partenerul sau chiar un prieten/ă, nu o să îţi vină să crezi cât de bine de vei simţi după o conversaţie, fie ea şi scurtă, cu o persoană dragă care te face mereu să te simţi bine.

6. Puţină muzică nu strică niciodată!

Fie acasa, în maşină sau pe drum, ascultă muzica ta preferată pentru a te încărca cu energie pozitivă.

Şi nu uita, atunci când pleci să îţi săruţi şi îmbrăţişezi persoanele dragi şi să le urezi o zi frumoasă, te ajută să scapi de stres şi de stările de anxietate.