Acestea sunt vitaminele de care aveti nevoie dacă aveți deseori dureri de cap, lipsa de energie și insomnii

Cei mai mulți dintre noi considerăm că aceste simptome sunt rezultatul unei zile extrem de lungi si obositoare. Dar pot fi, de asemenea, cauzate de niveluri scăzute de magneziu și vitamina K din corpul tău. Trebuie sa invatam sa intelegem semnalele pe corpul nostru ni le transmite si sa intelegem de ce anume are nevoie.

In acest articol dorim sa va aratam ce vitamine trebuie sa consumati daca aveți deseori dureri de cap, lipsa de energie și insomnii.

- Advertisement -

Magneziu

Beneficii

Magneziul este implicat în cel puțin 300 de reacții chimice diferite în corpul nostru. Acesta ajută la transformarea alimentelor în energie și la crearea de noi proteine ​​din aminoacizi. De aceea este folosit pentru a calma anxietatea, stresul și pentru a combate oboseala.
Magneziul poate preveni durerile de cap frecvente și chiar poate ajuta la tratarea migrenelor. Deficitul său scade nivelul de serotonină, determină restrângerea vaselor de sânge și afectează funcționarea neurotransmițătorilor.
Nivelurile scăzute de magneziu pot duce la depresie și insomnie.

Surse

Indicațiile alimentare recomandate (RDA) sunt de 400 mg pentru bărbații cu vârsta cuprinsă între 19-30 și 420 mg pentru vârstnici; pentru femei, 310 mg pentru vârstele 19-30 și 320 mg pentru vârstnici.

- Advertisement -

Iată care sunt principalele surse pentru a obține doza zilnică de magneziu:

Spanac
nuci
orez brun
Pâine (în special cereale integrale)
Peşte
Carne
Avocado

Vitamina K

Beneficii

Vitamina K sintetizează proteinele care sunt esențiale pentru coagularea sângelui și oprirea sângerării. O deficiență poate provoca vânătăi sau sângerări excesive.
Alte beneficii ale vitaminei K care au fost propuse, dar nu sunt complet dovedite științific, includ protecția împotriva calcificării arterelor și a valvelor și un risc redus atât de boala Alzheimer, cât și de cancer de prostată.
Colaborează cu vitamina D pentru a duce calciul la oase și a-l ajuta să se lege de ele pentru a-ți face oasele mai puternice. Nivelurile scăzute de vitamina K pot duce la un risc crescut de fracturi.

Surse

Indemnizația zilnică recomandată pentru vitamina K variază în funcție de vârstă și greutate. Cu toate acestea, un ghid simplu pentru adulți (preluat din NHS-ul Regatului Unit) este de 0,001 mg de vitamina K pentru fiecare 1 kg (2,20 kg) de greutate corporală.

- Advertisement -

Iată care sunt principalele surse pentru a obține doza zilnică de vitamina K:

Ierburi cum ar fi busuioc, salvie, cimbru, pătrunjel, coriandru, maghiran și arpagic.
Legume cu frunze verzi, precum kale, spanac, verdeață de muștar, gulere, sfeclă, verdeață și alte verzi.
Legume Brassica, cum ar fi varza de Bruxelles, broccoli, varza, pak choi, varza de savoy și conopida.
Condimente calde, cum ar fi ardeiul cayenne, ardeiul gras, pudra de chili și curry.
Alte surse mari: sparanghel, fenicul, praz, okra, murături, soia, ulei de măsline și fructe uscate.

Asigurați-vă că solicitați sfatul medicului dumneavoastră înainte de a lua suplimente de magneziu și vitamina K, deoarece utilizarea excesivă a vitaminei și microelementului de calitate medicală poate provoca reacții adverse și interacționează cu alte medicamente. O dietă sănătoasă și echilibrată poate oferi mai mult decât suficient din magneziu și vitamina K necesare organismului tău!