Fugind de căldură, oamenii trăiesc în pământ și construiesc un mic oraș în subteran

- Advertisement -

Coober Pedy este un oraș mic din nordul Australiei de Sud. Locul arată destul de pustiu. O câmpie fără copaci, cu niste case departe una de cealăltă, o secție de poliție și un spital mic. Dar acesta este doar jumătate din oraș. Cealaltă jumătate este situată subteran în peșteri și tuneluri numite „adăposturi”, unde locuitorii orașului și-au construit case, hoteluri, restaurante, baruri, biserici și multe altele.

Orașul a fost fondat în 1915 după ce un băiat în vârstă de 14 ani a găsit o piatră de opal intr-o mină de aur a tatălui său. În câțiva ani, sute de afaceristi au săpat teritoriul în căutarea mai multor pietre. Dar oamenii care s-au adunat în oraș pentru a mina pietrele au descoperit curând că viața de deasupra solului era destul de dificilă. Vara, temperatura depășește, în general, 40 de grade Celsius. În aceste zile călduroase, umiditatea ajunge rareori la peste 20%, iar cerul rămâne fără nori si face mediul extrem de cald.

Pentru a scăpa de temperaturile înfiorătoare ale zilei, rezidenții au început să trăiască în subteran. Primele case ale lui Coober Pedy au fost construite în găurile care au fost deja săpate în căutarea de opale.

- Advertisement -

În ciuda faptului că sunt construite în subteran, casele sunt foarte moderne, inclusiv camere de zi, bucătării, dulapuri, baruri și beciuri.

Înființat inițial ca oraș minier opal, Coober Pedy găzduiește acum aproximativ 2.000 de oameni.

- Advertisement -

Astăzi, Coober Pedy este principalul furnizor de opal de calitate, producând cea mai mare parte a opalului alb din lume. Orașul are peste 70 de câmpuri de opale și este cea mai mare zonă minieră de opal din lume.

Dar așa cum am văzut până acum, orașul depășește cu mult acest lucru. Verificați:

Intrarea într-o biserică subterană.

- Advertisement -

Brewster Street, Coober Pedy, South Australia, Australia

Bucătării subterane

Librărie subterană

Camere de Hotel

Bar pentru a vă relaxa cu prietenii