Fotografii neobișnuite ce surprind reacțiile străinilor atunci când se află în preajma unui supraponderal

- Advertisement -

Când fotograful Haley Morris-Cafiero a hotărât să facă fotografii cu persoane care se află în situații inconfortabile, ea nu se aștepta să vină cu un alt proiect cu care a câștigat faima la nivel mondial. „Wait Watchers” este un experiment social surprins într-o serie de fotografii colectate într-o singură carte, care captează modul în care trecătorii reacționează la vederea persoanelor supraponderale pe care le văd pe stradă.

În anul 2010, în timp ce își făcea o poză în Times Square, fotografa a observat că un bărbat în spatele ei se uita la ea în loc să-și facă propria sa fotografie. A urmărit-o o vreme, așa că pentru fotograf a fost evident că este judecată de acesta în mod critic pentru aspectul ei fizic. „Am auzit de-a lungul timpului oameni care fac comentarii cu privire la greutatea mea, dar nu m-am gândit niciodată că voi fi capabilă să le surprind în poze”, explica Morris-Cafiero dorința sa de a explora situații de genul acesta.

Femeia a plasat o cameră cu un trepied în locuri publice și a făcut poze cu ea însăși făcând lucruri normale, cum ar fi să vorbească la telefon sau să mănânce înghețată. Nu s-a îmbrăcat niciodată pentru această ocazie, deoarece nu dorea ca hainele ei să atragă atenția și niciodată nu a făcut nimic pentru a provoca privirile oamenilor pe care le-a surprins în poze.

Dupa publicarea fotografiilor, Morris-Cafiero a primit numeroase comentarii care au încurajat-o să înceapă exercitii fizice, să se îmbrace adecvat și să poarte machiajul astfel încât oamenii să nu se uite la ea așa cum a surprins camera foto că o fac. Acest lucru a inspirat-o să continue seria, dar de data aceasta a încercat să fotografieze reacțiile străinilor atunci când a făcut exact ceea ce internetul a sugerat să facă. Chiar dacă femeia a încercat să aducă  îmbunătățire aspectului ei, reacțiile lor au rămas aceleași.

- Advertisement -

Fotograful, care s-a luptat cu tulburări de alimentație în trecut și suferă de hipotiroidism, susține că nu îi pasă ce gândesc oamenii despre ea și că acest proiect nu este făcut ca cineva să se simtă prost. „Nu o fac din supărare. Consider că este un experiment social. Nu este un fel de senzaționalism. Cred că este într-adevăr un barometru al societății. „

Seria de fotografii a stârnit controverse în mediul online, deoarece nu toată lumea este de acord cu afirmațiile fotografului. În timp ce imaginile surprind străini care se uită la fotograf, nimeni nu poate pretinde cu certitudine absolută că toate privirile sunt critice. Potrivit multor comentatori online, străinii nu sunt neapărat negativi atunci când se uită la cineva, ar fi putut fi curioși cu privire la camera foto sau ceva din jurul lor.

Care sunt gândurile tale despre acest proiect? Derulați în jos pentru a vedea pozele și spuneți-ne ce credeți în comentariile dumneavoastră.

- Advertisement -

sursa: BoredPanda