Acasă Curiozităti Elevii din Romania au castigat 6 medalii la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori

Elevii din Romania au castigat 6 medalii la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori

0
Elevii din Romania au castigat 6 medalii la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori

Elevii români au obţinut şase medalii la cea de a 27-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori, în Albania.

Elevii români au obţinut şase medalii la cea de a 27-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori, care se desfăşoară în perioada 23- 28 iunie la Tirana, în Albania.

România a obținut 156 de puncte
Potrivit Ministerului Educaţiei, în clasamentul neoficial pe naţiuni România a ocupat locul al doilea cu 156 de puncte.

Medalii de aur au obţinut elevii Matei Neacşu (clasa a VIII-a, Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti), Iancu-Ioan Sandea (clasa a VIII-a, Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” Cluj-Napoca), David Mărghidan (clasa a VIII-a, Şcoala gimnazială „Mihai Eminescu” Piteşti), iar medalii de argint elevii Andrei Şună (clasa a VIII-a, Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti), Sara Lorena Berghea (clasa a VIII-a, Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti).
Medalie de bronz a obţinut eleva Ioana Stroe (clasa a VIII-a, Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti).

La JBMO participă echipe formate din câte şase elevi din Albania, Bulgaria, Bosnia şi Herţegovina, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, România, Serbia şi Turcia- ţări membre oficiale ale competiţiei, precum şi echipe din Arabia Saudită, Azerbaidjan, Albania (echipa B), Croaţia, Franţa, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan şi Turkmenistan- ţări invitate.

Elevii au obținut medalii și la Olimpiada Balcanică de Matematică din Turcia
Totodată, în luna mai, elevii români au câştigat două medalii de aur, trei de argint şi una de bronz la Olimpiada Balcanică de Matematică din Turcia.

” Această olimpiadă a fost o afirmare a cunoștințelor mele matematice, dar, ca să fiu sincer, a fost mai mult un antrenament pentru concursul cel mai important: OIM 2023. Derivând puțin de la partea matematică, această olimpiada a fost un prilej perfect de a-mi face prieteni din diverse țări, cu care probabil mă voi vedea și la competițiile viitoare”, a spus David Anghel, elevul care a obținut locul I absolut cu 40 de puncte.

” În România este dificil să fii olimpic, deoarece este un mediu foarte competitiv, plin de elevi pasionați de matematică care muncesc foarte mult. Pentru a reuși la nivel național și internațional trebuie să lucrezi constant și să ai profesori care te pot îndruma”, a spus Andrei Moldovan, care a obținut medalia de argint.

Medaliile nu trebuie obținute cu orice preț. Performanța nu se obține cu frică și cu teroare, ci ca o consecință a plăcerii pentru munca pe care o depui ”, a adăugat Flavian Georgescu, profesor de matematică și unul dintre antrenorii elevilor.