Dacă tu și partenerul tău ați supraviețuit acestor 6 faze dure, căsătoria voastră o să reziste pentru totdeauna

- Advertisement -

O căsătorie sănătoasă nu este un cadou, ci alegerea noastră și munca grea pentru noi înșine. Fiecare are probleme și neînțelegeri în relație. Uneori se simte că este mai ușor să renunți. In tot acest timp trebuie sa stim sa luptam pentru ce ne dorim să trecem impreuna peste toate obstacolele. Si dacă ați ales să fiți împreună, în ciuda tuturor obstacolelor, puteți obține o adevărată comoară.

Critica

- Advertisement -

Nu toată lumea poate suporta criticile, dar când este foarte simplă și ne amintește de un atac, poate deveni o problemă uriașă, în special între parteneri.

Dr. John Gottman scrie în cartea sa „ The Four Horsemen of the Apocalypse” când îți critici soțul, încearcă să spui că este ceva în neregulă cu el. Folosirea cuvintelor de genul „tu întotdeauna” sau „niciodată” sunt foarte frecvente și nu duc la un rezultat pozitiv. Cel mai probabil partenerul tău va începe să se apere.

Remediul este de a face o plângere directă și de a nu face atacuri directe la personalitatea lor.

Rezistența și zidurile de piatră

- Advertisement -

Majoritatea dintre noi au experimentat probabil un moment în care partenerul nostru a început să construiască un zid și nu vrea să vorbească sau să rezolve o problemă. Se pare că nu le pasă deloc și doar te ignoră.

Dr. John Gottman spune că 80% dintre bărbați sunt așa. Se pare că nu le pasă, dar de fapt nu stiu cum sa se comporte. Este important să aflați cum să identificați semnele când soțul dvs. este copleșit emoțional.
Dacă problema trebuie discutată, este întotdeauna mai bine să alegeți momentul potrivit când sunteți mai calm.

Atracție față de altcineva

- Advertisement -

S-ar putea ca acest lucru să nu fie ușor de digerat, dar 70% dintre femeile din relații recunosc că au probleme. Atracția este un sentiment normal și nu înseamnă că vor înșela.

Important este să nu acționezi asupra acestor sentimente și să fii total conștient de ceea ce faci. Nu te închide de partener doar pentru că ești confuz acum. În viața ta pot exista multe ispite, dar încrederea este unul dintre cele mai valoroase lucruri într-o relație.

Dispreț

Disprețul vine din superioritatea morală. Poate fi un sarcasm, umor ostil și este întotdeauna distructiv pentru orice relație.

Trebuie să înveți cum să exprimi aprecierea și recunoștința. Este ca o oglindă. Cu cât te simți mai pozitiv, cu atât îți exprimi mai puțin disprețul.

Este greu să lucrezi la tine, dar merită. Partenerul tău ar trebui să vadă și să audă că arăți iubire, nu doar iritare.

Crize

Copiii, criza financiară, membrii toxici ai familiei și toate aceste lucruri pot fi factorii care pot duce la o cearta. Nu vrei să faci altceva decât să pleci. Această etapă se poate întâmpla oricând în relație.

Nu uitați niciodată că provocările fac parte din viața noastră și că toate sunt temporare. Dacă puteți gestiona cele mai grele perioade împreună, conexiunea dvs. va crește. Căsătoria nu înseamnă doar impartirea bucuriei și fericirii, ci și a impartirea problemelor.

Acceptarea și iertarea

Aceasta este etapa în care înțelegem în sfârșit faptul că nu vom rezolva niciodată probleme într-un mod așa cum am făcut înainte și trebuie să ne dăm seama de un mod mai pașnic de a trăi împreună. Fiecare are propriile moduri: unii vorbesc cu prietenii apropiați și cu familia, alții citesc cărți de ajutor.

Acum suntem gata să ne iertăm soții pentru încăpățânarea lor. Acceptarea binelui cu răul ne aduce la un nivel nou. Luptele se întâmplă mai rar și descoperim că nu mai suntem atât de emoționali.

În sfârșit împreună

După ce ai depășit toate etapele, munca grea și durerea, obții o adevărată bijuterie. Acum ai propriile acorduri cu partenerul tău și înveți cum să rezolvi problemele și să nu fugi de provocări.

Acum împărtășiți un istoric . În această fază, ai înțeles că, căsătoria nu a fost ușoară, dar poți fi mândru de tine. Aprecierea este foarte importantă. Te face să te simți în siguranță cu partenerul tău. Acum sunteți împreună în sfârșit.