Cum arata Micul Dejun in 20 de tari ale lumii!

- Advertisement -

Multi oameni spun ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei.

Teoretic micul dejun ar trebui sa iti ofere energie pentru a incepe ziua si sa iţi potoleasca pofta pentru alimentele nesanatoase care ne ameninta silueta. Chiar dacă dimineața te grăbești să ajungi la job, nu uita că ceea ce consumi la micul dejun te poate ajuta să ai o zi plină de energie și îți va îmbunătăți nivelul performanțelor zilnice.

Noi îți prezentăm cum arată micul dejun în funcție de țara în care este servit.

1. China

- Advertisement -

2. Cuba . De obicei, micul dejun este format din cafea cu lapte, în care se adaugă un vârf de cuțit de sare și pâine cubaneză prăjită în unt.

3. Portugalia

- Advertisement -

4. Maroc

5. Australia. Probabil nu ai auzit de Vegemite, dar în Australia acest preparat este elementul esențial din care este compus micul dejun. Este practic o pastă groasă de legume, condimente și extract de drojdie de bere.

- Advertisement -

Se mănâncă pe pâine prăjită, biscuiți sărați sau în sandwich-uri.

6. Brazilia

7. Turcia

Micul-dejun in Turcia, pe tarmul Anatoliei dar si in partea europeana, incepe invariabil cu ceai negru sau cafea turceasca la nisip, alaturi de care se serveste diferite tipuri de branza alba maturata de oaie sau capra, branza invechita in burduf de lut , la care se adauga unt, miere, gem de rodii, rosii, castraveti, masline verzi si ocazional Sucuk, un carnat picant din carne de vita si berbec picant si uscat.

8. Ghana

9. Venezuela

In Venezuela, orice mic dejun incepe cu Arepa, o turta celebra facuta din faina de malai. Apoi ea este umpluta cu branza de oaie, unt, avocado si chorizo.

10. Japonia

Un mic-dejun traditional intr-una din insulele din arhipelagul japonez este alcatuit din peste proaspat, supa miso, orez fiert, tofu, omleta tip rulada numita tamagoyaki, natto (boabe de soia fermentate), bame fierte (pastai dintr-un soi de mazare) si tsukemono, muraturi japoneze formate din alge murate in otet si alte legume.

11. Thailanda

Micul dejun în Thailanda este format dintr-un amestec de griș, carne de porc, gogoși chinezești, intestine de porc umplute cu carne de porc, totul piperat, plus inimă de porc feliată.

12. Bolivia

13. Mexic

Un mic dejun mexican conține neapărat carne de vită, așa-numitele chilaquiles, vestiții nachos, brânzeturi și fasole. Toate acestea sunt puternic condimentate, deoarece mâncarea picantă este la ordinea zilei în Mexic.

14. Canada

15. Franța

16. America

17. Germania. Brânză, pâine prăjită și nelipsita cafea tare

18. Estonia

În Estonia, la micul dejun, se mănâncă brânză pe pâine prăjită.

19. Anglia

Cârnați, slănină, ouă, roșii la grătar, ciuperci, pâine, budincă și fasole. Dar, pe lângă toate acestea o ceașcă de ceai este binevenită. Acesta este micul dejun pe care englezii îl preferă.

20. Egipt