Acasă Uncategorized Ce TREBUIE şi ce NU TREBUIE să mâncăm seara înainte de culcare pentru a avea un somn liniştit.

Ce TREBUIE şi ce NU TREBUIE să mâncăm seara înainte de culcare pentru a avea un somn liniştit.

0
Ce TREBUIE şi ce NU TREBUIE să mâncăm seara înainte de culcare pentru a avea un somn liniştit.

A avea un somn liniştit şi fără întreruperi este extrem de important pentru sănătatea noastră, dar si pentru a ne asigura că în ziua următoare vom fi într-o formă foarte bună. În primul rând, somnul depinde foarte mult de ce alimente consumâm, astfel putem dormi ca un bebeluş sau ne putem lupta cu insomnia, totul depinde de alimentaţie. Iată tot ce trebuie să ştii, ce alimente ne perturbă somnul si ce alimente sunt recomandate să le consumăm seara, cu câteva ore înainte de culare.

  • Ce NU TREBUIE să consumăm seara

FAST FOOD – are o cantitate mare de grăsimi pe care corpul se va lupta să le ardă pe timpul nopţii.

VIN – alcoolul în general este un agent diuretic, astfel te va face să mergi de câteva ori la baie pe timpul nopţii, mai mult te poate face să sforăi destul de puternic.

CIOCOLATĂ – Conţine cofeină, care la rândul ei ne va provoca insomnie

CARNEA DE PUI – alimentele bogate în proteine încetinesc digestia cu până la 50%, iar asta ne poate da bătăi de cap pe timpul nopţii.

MÂNCĂRURILE CONDIMENTATE/PICANTE – Tot ce este picant sau foarte condimentat trebuie evitat seara. Pot cauza arsuri, care ne pot afecta somnul.

  • Ce TREBUIE să mâcăm seara pentru a avea un somn liniştit

BANANE – Conţin magneziu şi calciu, ajută la refacerea muşchilor şi ne ajută să dormim bine. Pentru cei care sunt la dietă, fructele trebuie consumate în special în prima parte a zilei.

CARNE DE CURCAN – Consumată cu minim 2 ore înainte de culcare ne poate ajuta chiar să adormim mai repede.

LAPTE – Conţine aminoacizi care ne ajută să avem un somn liniştit.

CIREŞE – Conţin o cantitate importantă de melatonină, care ajută somnul, acestea sunt considerate un ajutor natural pentru somn.

Dacă ţi-a plăcut LIKE & SHARE 😉