Ce fac rușii când se plictisesc ? Montează motoare Lexus V8 pe motociclete.

- Advertisement -

Daca pana acum o motocicleta normal ti s-a parut zgomotoasa stai sa vezi ce sunet scoate aceasta bestie ! Acest “prototip” il poti vedea pe strazile din Yekaterinburg ( un oras mare din partea estica a muntilor Ural ) speriind trecatorii si scotand din minti autoritatile. Acestea i-ai si interzis proprietarului sa circule intre anumite ore.

I-a venit ideea sa construiasca o astfel de motocicleta dupa ce a vazut una asemanatoare la televizor. I-a placut ideea dar planul lui era mult mai mare asa ca a decis sa puna in practia.

- Advertisement -

A gasit repede un motor V8 de Lexus ce dezvolta 300 de cai putere. Transmisia acelui Lexus a fost folosita si ea iar cu putine modificari s-a incadrat perfect in proiectul rusului.

“Am vrut sa construim o motocicleta frumoasa, nu ne-a fost usor, a trebuit sa ne incadram in 3 metri pentru a putea primi aprobare de la autoritati” a declarat proprietarul.

Roata din spate este uriasa are 360mm si este actionata de doua lanturi pe ambele parti.

- Advertisement -

Un singur lant nu ar fi facut fata fortei de tractiune. La o asemenea putere a motorului cu siguranta se rupea. Greutatea oficiala este de 800kg.

Oamenii vin adesea sa se pozeze cu inedita motocicleta iar politistii ii sunt prieteni. Desi acestia nu l-au amendat pana acum el are totusi o problema cu autoritatile. Datorita unor plangeri acestea i-au interzis sa mai circule intre anumite ore pentru a nu deranja.

In primavara omul nostru planuieste sa faca un drum de 5000 de km de la Ufa pana in Vladivostok pentru a arata tutror de ce este in stare.