Cât timp durează ca aceste alimente sa se digere și de ce este important sa stii acest lucru

- Advertisement -

Impactul digestiei asupra pierderii în greutate este foarte semnificativ. Cum ni s-a spus de multe ori, suntem ceea ce mâncăm. Desigur, timpul exact de digestie depinde de sănătatea fizică, de metabolism, de vârstă și chiar de gen, dar, în general, unele alimente vor trece prin tine în cel mai scurt timp, în timp ce altele vor rătăci în sistemul tău o vreme.

Alimente cu digerare rapidă

Dacă aveți o mulțime de alimente care se digera rapid, este posibil să aflați că mâncați mult mai mult decât ar trebui, pentru că foarte curând după ce mâncați, totul a dispărut și vă este din nou foame. Acest tip de mâncare vă oferă un impuls rapid de energie – cu alte cuvinte, un nivel ridicat de glucoză. Chiar daca un impuls de energie sună bine, dacă corpul tău este inundat de glucoză și nu o folosește, restul se transformă în grăsime.

- Advertisement -

Alimente cu digestie lentă

Alimente cu digestie lentă ridică nivelul de zahăr din sânge mult mai lent, oferind o energie mai constantă și echilibrată. Dar dacă mănânci doar alimente cu digestie foarte lentă, faci ca sistemul tău digestiv să funcționeze la maxim tot timpul și poate fi destul de dur pentru corp.

1. Apa
Intră imediat în intestine.

- Advertisement -

2. Suc de fructe sau legume
15-20 minute

3. Legume crude
30-40 minute

- Advertisement -

4. Legume prăjite
40 de minute

5. Pește
45-60 minute

6. Salata cu ulei
1 oră

7. Legume cu amidon
1,5-2 ore

8. Cereale (orez, hrișcă, quinoa)
2 ore

9. Produse lactate
2 ore

10. Nuci
3 ore

11. Pui
1,5-2 ore

12. Carne de vită
3 ore

13. Miel
4 ore

14. Carne de porc
5 ore