Așa se creează minunatele Insule Artificiale din Dubai

- Advertisement -

Dubai este cel mai mare oraș din Emiratele Arabe Unite după numărul populației.

Acesta este astăzi una dintre cele mai incredibile, magnifice și dorite destinații din lume. În plus, desigur, este una dintre cele mai atractive opțiuni pentru întreprinderile de succes.

- Advertisement -

De asemenea, este important de menționat că acest oraș este, într-un fel, „dintr-o altă lume”.

- Advertisement -

Când ajungi acolo, ai impresia că ai intrat cu adevărat în viitor. Vă puteți imagina că, la început, acest paradis făcut de om pe Pământ era un mic sat de pescari?

Acum, acest oraș este cu adevărat cel mai mare centru comercial, de divertisment și turistic, nu numai local, dar și la nivel mondial!

- Advertisement -

Practic, totul în Dubai este creat pentru confort și divertisment maxim pentru turiști și localnici, astfel încât viața lor să se simtă ca o extravaganță mare 24 de ore pe zi, șapte zile pe săptămână!

Nu este de mirare că Dubaiul se numește: „Perla lumii arabe”.

Insulele artificiale din Dubai au fost create pentru a sprijini în continuare turismul regiunii și, în acest scop, rezistența valurilor din regiune, mareele, vânturile și chiar efectele încălzirii au fost luate în considerare pentru construcția unor astfel de structuri. Nisipul insulelor a fost acoperit cu un geotextil permeabil care împiedică eroziunea.

Structura insulelor a fost fondată printr-un proces de dragare. Dragarea îndepărtează nisipul din fundul mării și îl depun în straturi până când se atinge înălțimea ideală.

Coordonatele trebuiau calculate cu atenție si precizie.

Deasupra nisipului au fost așezate un strat de pietre și două straturi de roci mari (până la șase tone fiecare), care protejează structura. Fiecare piatră a fost așezată individual de o macara, iar pozițiile acesteia au fost calculate cu atenție prin coordonate GPS, obținute dintr-un anumit satelit, care garantează forma complexă a insulelor.

Chiar senzațional, nu crezi?