Ai nevoie de doar 30 de secunde pentru a-ți verifica sănătatea inimii

- Advertisement -

Inima este cu siguranta motorul corpului nostru si trebuie sa avem in permanenta grija de ea. Aceasta are o putere extrem de mare incat ea poate sa bata chiar si dupa ce a fost deconectată de corp. Insa pentru a o mentine sanatoasa cat mai mult timp trebuie sa avem grija la toate semnalele pe care ea ni le transmite.

Pentru a vedea insa cat de sanatoasa este inima dumneavoastra noi va recomandam un mic teste care va poate ajuta pe viitor.

Primul pas

- Advertisement -

Trebuie sa turnati apa rece intr-un bazin suficient de mare incat sa va incapa ambele maini. Trebuie sa luati in considerare ca daca apa nu este rece mai trebuie adaugata gheata.

Al doilea pas

Puneți mâinile în apă cu cuburile de gheață pentru exact 30 de secunde. Acest lucru vă va ajuta să știți cum va răspunde sângele dvs. atunci când va intra în contact cu frigul.

- Advertisement -

Puteți avea 2 rezultate posibile.

Degetele sunt înroșite

Dacă degetele tale sunt înroșite, aceasta este o veste bună. Înseamnă că nu aveți probleme legate de oxigenarea sângelui. Inima și circulația sângelui dvs. sunt sănătoase.

- Advertisement -

Degetele devin palide

Dacă vârful degetelor devine palid sau cianotic (ceea ce înseamnă că au o decolorare albăstruie), probabil că aveți probleme de circulație a sângelui. Acest lucru se întâmplă pentru că există un nivel scăzut de oxigen în globulele roșii sau pentru că aveți probleme cu obținerea de sânge oxigenat în corp.

În acest caz, puteți încă să încercați să încălziți sau să masați zona pentru a o readuce la normal. Dacă acest lucru nu se întâmplă, este mai bine să vă adresați medicului dumneavoastră. De asemenea, ar trebui să sunați la 112 dacă decolorarea albăstruie este însoțită de următoarele :

Febră
Durere de cap
Dureri în piept
Transpiraţie
Amorteala în brațe, picioare, mâini, degete sau degetele de la picioare
Amețeli sau leșin

Bonus: Unele alimente care vă pot îmbunătăți sănătatea inimii

Usturoiul: Scade tensiunea arterială și atenuează vasoconstricția
Ciocolata neagra: Normalizeaza tensiunea arteriala si combate inflamatia
Scorțișoară: combate bolile de inimă și ateroscleroza
Avocado: Scade nivelul de colesterol „rău” și ajută la curățarea arterelor