Aceste caracteristici ale corpului se găsesc la numai 5% dintre persoane

- Advertisement -

Oase incredibil de dense

Humerus Anatomy with Circulatory System

Studiind gena LRP5 (responsabilă pentru mineralizarea oaselor), oamenii de știință au descoperit mutații care provoacă boli însoțite de fragilitate osoasă.

Cu toate acestea, există un alt tip de mutație LRP5: îi dă unei persoană oase super-dense care sunt aproape imposibil de rupt și o piele mai puțin predispusă la îmbătrânire.

Deși sună super, există dezavantaje. Atunci când un pacient în vârstă avea nevoie de înlocuirea unei articulații uzate, oasele sale excesiv de dense nu lăsau doctorii să-l ajute.

- Advertisement -

Sânge “de aur”

Nu este aur în sensul literal, dar are o caracteristică unică: nu conține antigeni.
Această caracteristică a fost descoperită în 1961 și în prezent știm despre 40 de persoane cu sânge Rh-null.

9 dintre ei sunt donatori incredibil de valoroși deoarece sângele lor este potrivit pentru orice destinatar.

- Advertisement -

Mușchi lung palmar

Acest mușchi este “moștenirea” strămoșilor noștri care urcau în copaci.

Pentru a verifica dacă aveți, puneți palma pe o suprafață plană. Atingeți degetul mic și degetul mare și le ridicați puțin.

- Advertisement -

Dacă vedeți un ligament pe încheietura mâinii, sunteți proprietarul unui mușchi lung palmar. Nu vă faceți griji dacă nu sunteți – este inutil în viața modernă.

Chimerism Genetic

Miturile grecești vechi au descris hiva ca o creatură cu capul și gâtul unui leu, trunchiul unei capre și coada șarpelui. Hemerismul uman este un set suplimentar de ADN.

Uneori apare sub formă de piele “mozaic” sau heterochromie, dar cel mai adesea rămâne neobservată.

Chimerismul nu este periculos, dar poate provoca probleme familiale. A existat un caz în care o mamă aproape că și-a pierdut copiii, deoarece analizele genetice au arătat că nu erau legati.

Gene duble

Aceasta este o tulburare genetică rară numită “distichimie”. Cel mai faimos proprietar al genelor “duble” a fost starul de la Hollywood, Elizabeth Taylor.

Distichimia, de obicei, nu aduce niciun inconvenient. Cu toate acestea, în unele cazuri, al doilea rând de gene poate fi prea aproape de membrana mucoasă a ochiului, cauzând iritații.

O gaură lângă ureche

Aceasta este o fistula congenitala auriculara, formata in timpul dezvoltarii fetale, aparand la aproximativ 5% din oameni.

Se presupune că este un atavism, care amintește de faptul că strămoșii tuturor ființelor vii au avut odată branhii. Această “gaură” este adesea moștenită genetic și poate fi prezentă pe una sau ambele urechi.

Poate fi îndepărtat chirurgical, dar în sine nu este periculos.

Coaste suplimentare

Coaste suplimentare sunt mai frecvent întâlnite la femei.

Astfel de coaste sunt numite și cervicale, deoarece sunt situate în zona coloanei vertebrale cervicale. Dimensiunile lor variază de la creșteri mici până la coaste complete.

În cele mai multe cazuri acestea nu afectează sănătatea și bunăstarea unei persoane, dar uneori ajung la dimensiuni impresionante și provoacă disconfort.

Abilitatea de a percepe culorile “invizibile”

O altă trăsătură care se găsește mai frecvent la femei este tetrachromia: abilitatea de a distinge nuanțele mult mai bine decât oamenii obișnuiți.

Cu o păpădie asociem culoarea galbenă. O persoană tetrachromatică va vedea o întreagă gamă de nuanțe. Această condiție este cauzată de mutații în cromozomul X.

Această diferență permite oamenilor să vadă până la 99 de milioane de culori, în timp ce o persoană obișnuită nu percepe mai mult de 1 milion.

Nevoie mică de somn

Acești oameni isi pot restabili pe deplin energia de două ori mai repede decât majoritatea dintre noi. Printre astfel de norocoși au fost Margaret Thatcher, Salvador Dali, Winston Churchill și Nikola Tesla.

Și nu este vorba doar de regimul de somn potrivit. Gena DEC2 este o mutație mică găsită la persoanele cu somn scăzut. Oamenii de stiinta de la Universitatea din California au ajuns la concluzia ca persoanele cu mutatie DEC2 pot efectua toate aceleasi sarcini in mai putin timp.

Imposibilitatea creșterii colesterolului

Există un grup extrem de mic de oameni norocoși care pot mânca aproape orice, fără să isi faca griji cu privire la colesterol. Riscul lor de a dezvolta boli de inima este redus cu pana la 90%.