Aceste 10 fotografii uimitoare îți vor schimba perspectiva asupra lumii

- Advertisement -

Când vine vorba de perspectivă, este foarte important să putem compara două lucruri și astfel să avem o idee mai bună despre ceea ce vorbim. Având în vedere acest lucru, un student pe nume Kevin Wisbith a decis să creeze un proiect intitulat „O perspectivă rapidă”. Și datorită inițiativei lui, putem avea acum o perspectivă nouă asupra unor lucruri.

Verifică:

10. Cel mai mare petrolier din lume

- Advertisement -

Cea mai mare cisternă petrolieră produsă vreodată a fost Knock Nevis, care s-a întins pe 458 de metri. Dacă ar fi plasat în lacul principal din Central Park din New York, ar mai rămâne doar 106 metri de spațiu suplimentar în față și în spate.

9. Pulmonoscorpius Kirktonensis

Insectele preistorice au fost mai mari decât insectele din ziua de azi datorită nivelului mai ridicat de oxigen. Pulmonoscorpius kirktonensis a fost o specie de scorpion care a atins până la 60 de centimetri lungime, sau dimensiunea unei pisici domestice normale. Personal, sunt fericit că acele lucruri au dispărut.

- Advertisement -

8. Cota de 2,6 trilioane de dolari

Asteroidul Dionisos face parte din centura asteroidului Apollo. Asteroidul Dionisos are o lățime de aproximativ 1,5 km. Valoarea estimată a resurselor din interiorul asteroidului este de aproximativ 2.600.000.000.000 USD. Dacă asteroidul ar fi plasat în vârful podului Golden Gate, nici măcar nu ar depăși întinderea podului.

7. Steaua morții

- Advertisement -

Deși Steaua Morții nu există de fapt, ar fi cea mai mare mașină concepută vreodată, ocupând aproximativ 1/4 lungime din Florida.

6. Mina Mir

Mina Mir, situată în Rusia, este una dintre cele mai adânci mine din lume. Adâncimea oficială este de 524 metri adâncime. Dacă a doua cea mai înaltă clădire din Statele Unite, Turnul Willis, care are o înălțime de 526 de metri, ar fi plasată în mină, vârful ar fi aflat doar la 2 metri.

5. B-2

Bombardierul B-2 este unul dintre cele mai avansate și scumpe aeronave din lume. Ceea ce majoritatea oamenilor nu își dau seama este cât de mare este acest lucru. Lungimea aripii unui B-2 este de 52 de metri, cu 3 metri mai lat decât un teren de fotbal NFL.

4. Titanicul

Când Titanic a fost construit, a fost una dintre cele mai mari nave făcute vreodată. A avut o lungime totală de 268 de metri. De atunci, construcția de nave a parcurs un drum lung. Transportatorul de aeronave americane USS Ronald Reagan are o lungime de 332 de metri. Dacă Titanicul ar fi plasat pe puntea USS Ronald Reagan, navei i-ar mai rămâne 64 de metri de punte libera.

3. Burj Khalifa

Burj Khalifa este în prezent cea mai înaltă structură din lume. Măsoară 829 de metri înălțime. Dacă ar fi amplasat în New York, acesta s-ar întinde cu aproape 305 de metri mai mult decât One World Trade și cu aproape 400 de metri mai mult decât Empire State Building.

2. Cel mai mare radiotelescop din lume

Pe măsură ce continuăm să căutăm viața extraterestră, continuăm să construim telescoape din ce în ce mai mari. Cel mai mare radiotelescop din lume este telescopul din provincia Guizhou din China, care are 487 metri în diametru. Dacă ar fi plasat în centrul orașului Las Vegas, acesta ar acoperi jumătate din Mirage, întreg LINQ și cea mai mare parte a venețianului.

1. Motorul rachetei M-1

Motorul rachetei M-1 a fost proiectat în anii ’50 de programul spațial al NASA și ar fi fost cel mai mare motor construit vreodată, suficient de mare pentru a acoperi complet o mașină Smart cu 60 cm .