9 reguli de viață pe care le respectă oamenii bogați în timp ce oamenii saraci le ignora complet

- Advertisement -

De multe ori auzim ca trebuie sa citim mai mult si sa lucram mai putin la birou, astfel incat sa reusim sa ne construim propria afacere. Desi acest lucru poate suna bine nu este chiar asa, sunt o multime de alte lucruri pe care trebuie sa le faci pentru a ajunge o persoana de succes pe plan personal si financiar.

Noi suntem siguri că regulile de viață utilizate de oamenii de succes merită împărtășite cu cititorii noștri.

Își țin gura închisă.

- Advertisement -

Oamenii bogați fac multe lucruri diferit. Nu vorbesc prea mult despre banii lor și nu încearcă să arate lumii întregi cât de bogați sunt.

Cei mai bogați oameni pe care îi cunosc, fie se îmbracă excepțional de ieftin, fie poartă lucruri care sunt scumpe, dar fara prea mult etichete care sa iti arate acest lucru.

Oamenii bogați adesea subliniază tot ceea ce fac și păstrează „liniștea” în legătură cu situația lor financiară. Hainele lor sunt de bună calitate și de bun gust, dar nimic nu atrage atenția necuvenită asupra sa.

Excesul excesiv și ridicol dezvăluie adevărul despre oamenii care au trecut de la săraci la bogați foarte repede sau care doresc doar să simtă că aparțin grupului de oameni mai înstăriți.

- Advertisement -

Ei au grijă de sănătatea lor.

Orice persoană bogată crede că, atunci când vine vorba de sănătatea lor, prevenirea este mai bună decât vindecarea.

Oamenii bogați folosesc adesea serviciile medicinii de prevenire. Plătesc o taxă anuală ridicată pentru a avea orice îngrijire de care au nevoie oricând doresc acest lucru, fără a fi nevoiți să se străduiască să fie văzuți de un medic.

- Advertisement -

Toți oamenii înstăriți pe care îi cunosc se concentrează asupra asistenței medicale preventive, mai mult decât asupra tratamentului propriu-zis . Desigur, au acces la metode de diagnostic precoce de înaltă calitate, dar fiecare dintre noi are acces la controale medicale obișnuite care ne pot salva viața.

Nu trebuie să fii bogat pentru a fi sănătos. Aerul proaspăt și o dietă sănătoasă cu o combinație de somn bun și absența obiceiurilor dăunătoare nu costă nimic.

Știu să împărtășească.

Dacă banii înșiși se transformă în obiectivul final, o persoană își pierde legătura cu realitatea. De aceea, oamenii înstăriți cheltuiesc bani pentru caritate și înființează organizații caritabile care au posibilitatea de a ajuta rapid persoanele nevoiașe.

Oamenii cu adevărat înstăriți înțeleg că bogăția mare vine cu o mare responsabilitate. Iar cei care nu înțeleg această idee nu sunt mulțumiți de viața lor. Ei trăiesc doar în cuști aurii, în loc de fier. În timp ce oamenii care aparțin clasei de mijloc se pot bucura de iluzia că banii îți pot cumpăra fericirea, pentru oameni foarte înstăriți, această iluzie a dispărut deja.

Ei găsesc timp pentru a-și exprima recunoștința.

Și nu este vorba doar de a fi politicos, ceea ce este o calitate esențială dacă doriți să vă simțiți confortabil în rândul oamenilor înstăriți. O abilitate de a fi recunoscător și de a exprima această recunoștință are o putere mare asupra oamenilor.

Toți oamenii înstăriți pe care îi cunosc spun mulțumesc bancherului , grădinarului, avocatului lor, băiatului lor de la piscină și președintelui consiliului de administrație, pentru că sunt conștienți de contribuția vitală pe care fiecare dintre ei o aduce la succesul lui. Cuvintele simple de recunoștință ajută la construirea unei legături emoționale cu oamenii și chiar ii pot inspira pe alții.

Înțeleg valoarea educației.

Există o zicală celebră care spune: „Dacă îi dai unui om înfometat un pește, îl hrănești o zi. Dar dacă îi dai un toiag de pescuit și îl înveți cum să pescuiască, îl hrănești o viață întreagă. ” O educație bună este această „tijă”.

Un membru al familiei mele este un manager privat de avere pentru oamenii bogați, așa că știu despre ce vorbesc. Oamenii bogați investesc în educația lor ca nebunii. Vor copiii lor un Maserati? Nu, nu se va întâmpla! Vor copiii lor să învețe cum să cânte la pian? Desigur, vor avea la fel de multe lecții la pian. Ei investesc în cei mai buni profesori și cele mai bune universități și vor să le ofere copiilor lor cea mai bună educație posibilă.

Comunică cu oameni la care se uită.

Sergey Kosenko, un tânăr milionar, împărtășește : „Am prieteni care și-au început deja propria afacere. Trebuie să găsiți subiectele care vă pot conecta cu oamenii. Dacă aveți 10 prieteni și niciunul dintre ei nu are propria afacere, este posibil să încetați să faceți singuri afaceri, deoarece oamenii din jurul dvs. nu vă vor înțelege. Nu veți avea nimic despre care să vorbiți și vă vor trage în lumea lor, unde lucrați o zi întreagă la birou, mergeți în vacanțe planificate și primiți notificări despre transferul salariului în contul dvs. bancar conform unui program. ”

Oamenii ultra-înstăriți nu ar permite niciodată oamenilor toxici să rămână în viața lor. Nu vor petrece timp cu oameni săraci care se plâng doar de viața lor, deoarece acesta este motivul pentru care „oamenii săraci devin doar săraci”.

Experiența nu are prețuri, iar oamenii înstăriți consideră că, dacă cunoașteți o persoană de succes care este gata să-și împărtășească cunoștințele, ar fi o prostie să ratați această oportunitate. Ei caută oameni care să-i poată ajuta și să aibă aceeași vibrație ca și ei.

Nu-și cheltuiesc energia încercând să impresioneze oamenii.

Deținerea unor lucruri scumpe nu ne mai arată statutul, deoarece majoritatea oamenilor își pot permite să cumpere majoritatea acestor lucruri pe credit.

Am decis să nu-mi schimb stilul de viață după ce veniturile mele au crescut semnificativ și mi-am dat seama rapid că lucrurile nu sunt o sursă de fericire. Amintirile vor dura pentru totdeauna, dar lucrurile te fac fericit doar pentru o clipă. Și nu încerc să țin pasul cu prietenii și colegii mei. Nu veți ști niciodată întregul adevăr despre starea financiară a altei persoane. Aveam prieteni „înstăriți”, care aveau datorii și nu aveau economii.

Construiesc o plasă de siguranță financiară.

Oamenii foarte bogați trebuie să se ocupe adesea cu „săpătorii de aur” și oamenii care vor să obțină o parte din banii lor. Au învățat să se bazeze complet pe ei înșiși și au creat 2 reguli care ii ajută la separarea relațiilor interpersonale de cele financiare: nu vorbesc despre veniturile lor și au un cont personal separat.

Nu păstrați toți banii în conturi comune. Aveți un cont de economii de urgență pe numele dvs. și transferați o parte din salariu acolo.
Nu este vorba despre încredere, ci mai mult despre perspectivă. Orice persoană are nevoie de o plasă de siguranță personală, nu pentru că nu are încredere în partenerul său, ci pentru că acești bani economisiti pot merge la bugetul familiei intr-o zi. Și, de asemenea, te face să te simți mai în siguranță.

Cumpără haine confortabile, dar nu prețioase.

Banii te pot face să te simți mai mulțumit și să te ajute să îți rezolvi problemele de zi cu zi. Dar, de îndată ce cumpărați tot ce aveți nevoie, vor începe să vă aducă din ce în ce mai puțin fericire , chiar dacă veniturile dvs. vor crește. Pare un paradox, nu?

Steve Jobs, unul dintre fondatorii Apple și Pixar, a spus cândva : „Am urmărit oameni care au lucrat la Apple și care au făcut mulți bani, dar au fost atât de nemulțumiți. Unii dintre ei si-au cumpărat Rolls-Royces, fiecare dintre ei a avut un manager care a avut grijă de casa lor și un manager deasupra acelui manager. Soțiile lor au trecut prin atâtea intervenții chirurgicale plastice încât s-au transformat în acești oameni ciudați care nu mai păreau ca niște oameni. Nu voiam să trăiesc așa. Este o nebunie.