9 plante pentru dormitor care vă ajută să dormiți mai bine.Incercați aceste sfaturi!

- Advertisement -

Știați că unele plante vă pot ajuta să dormiți mai bine? În plus față de proprietățile lor rezonante, plantele pot, de asemenea, să elimine substanțele chimice nocive și alergenii din aerul din cameră și să elibereze oxigenul. Deci, dacă sunteți insomniac sau doriți doar să obțineți un somn mai bun, încercați una din aceste plante în dormitorul dvs.

Salvie

Se stie ca salvia are proprietăți purificatoare, păstrarea unei plante în dormitor vă ajută să vă relaxați și să dormiți mai bine noaptea. Pentru a crește salvia în interior, așezați planta lângă o fereastră însorită și udați-o ocazional.

Smochin plângător

- Advertisement -

De asemenea, cunoscut sub numele de planta de ficus, smochinul plângător ajută la îndepărtarea substanțelor chimice și a alergenilor din aer, cum ar fi tricloretilenă, formaldehidă și benzen.

Levănțică

În plus față de numeroasele sale beneficii ca ulei esențial folosit în aromoterapie, lavanda franceză vă poate ajuta să dormiți mai bine noaptea. Mirosul din plante este foarte relaxant, ducând la un somn mai bun. În plus, plantele de lavandă necesită lumină solară și doar udarea ocazională pentru a supraviețui.

Iederă

- Advertisement -

Cunoscut pentru curățarea aerului de astfel de toxine cum ar fi tricloretilenă, formaldehidă, benzen și xilen, iedera engleză face o plantă perfectă pentru a păstra în dormitorul tău. Evitați utilizarea acestei plante dacă aveți copii sau animale de companie deoarece frunzele sunt toxice dacă sunt consumate.

Iasomie

Cunoscută pentru reducerea anxietății, păstrarea unei plante de iasomie în dormitor pe timp de noapte vă ajută să vă relaxați și să obțineți un somn mai bun. În plus față de mirosul său relaxant, iasomia este de asemenea ușor de întreținut. Planta trăiește bine într-o oală pe un pervaz. Pur și simplu de apă în mod regulat.

Plantă perenă verde

- Advertisement -

Una dintre cele mai ușoare plante pentru a crește în interior, planta chineză veșnică poate absorbi rapid orice vapori chimici, cum ar fi de la formaldehidă și benzen. De asemenea, eliberează mult oxigen. Planta poate crește chiar și în condiții de lumină scăzută, ceea ce îl face perfect pentru dormitor.

Crinul

Destul de ușor de întreținut, crinul de pace poate elimina gazele și alergenii nocivi din aer. Rezistent în natură, crinul de pace necesită doar lumina soarelui și udarea ocazională pentru a supraviețui. Atunci când plasați un crin în dormitor, rețineți că acestea sunt otrăvitoare pentru pisici și câini.

Gerbera 

Un mare dușman al alergenilor, margareta Barberton poate creste pana la doi metri inaltime. Petalele colorate ale plantei o fac un plus plăcut unui dormitor, iar planta este ușor de întreținut. Trebuie să aveți grijă de manipulare, totuși, deoarece frunzele plantei sunt hârtie subțire și pot fi ușor deteriorate.

Limba soacrei

Planta înaltă poate elimina azotul, formaldehida și xilenul, printre alte substanțe chimice nocive, din aerul din dormitor. Cunoscut ca un purificator de aer natural, planta de șarpe, ca toate plantele, eliberează oxigen în aer, ceea ce vă ajută să dormiți.

Mulți oameni încearcă o varietate de metode diferite pentru a obține somnul de care au nevoie în fiecare zi pentru a funcționa. Păstrarea plantelor în camera dvs. este o soluție ușoară care necesită o cantitate minimă de îngrijire din partea dvs. Deci, data viitoare când căutați să obțineți mai bine, mai somn odihnitor, luați în considerare obținerea uneia dintre aceste plante.

sursa: Home Hacks