9 motive pentru care este bine să mănânci unt de arahide

- Advertisement -

Untul de arahide este o comoară naturală care poate promova multe schimbări pozitive în organism acesta ajuta la pierderea în greutate, prevenirea cancerului de sân, reducerea insomniei si multe altele. Este plin de vitamine utile, minerale, grăsimi sănătoase și elemente de care organismul tău abia dorește sa le consume.

Sccade sansele de a face cancer mamar

Proteinele naturale și grăsimile naturale din alune pot reduce semnificativ riscul de boli ale sânului, precum cancerul. Acest lucru a fost susținut de un studiu realizat de Fundația de Cercetare a Cancerului de Sân și Institutul Național de Sănătate din SUA. Cosnumarea zilnică a acestui produs are un efect pozitiv asupra corpului tău, în special a sânilor.

- Advertisement -

Ajuta la dieta

Se pare că untul de arahide a fost îndepărtat pe nedrept din multe planuri de dietă, deoarece îl considerăm prea gras. În schimb, untul de arahide este o sursă excelentă de proteine, fibre și nutriție. Nu schimbă nivelul de zahăr din sânge și oferă, de asemenea, corpului tău elemente sănătoase. Consumul de 2 linguri, de 2 ori pe săptămână poate ajuta.

Scade nivelul de stres.

- Advertisement -

Conține un sterol vegetal – numit beta-sitosterol, care poate ajuta la normalizarea nivelului cortizolului hormonului stresului . Grăsimile sănătoase, antioxidanții, fierul, magneziul, calciul și vitamina C te ajută să compensezi lipsa acestor elemente din corp, ceea ce te va face să te simți mai bine. De asemenea, în combinație cu gustarea preferată, aceasta va avea un efect chiar mai bun asupra stării tale de spirit.

Promovează activitatea creierului și memoria.

Vitamina E , zinc, magneziu, sprijina activitatea creierului. Vitamina E este de asemenea capabilă să stimuleze memoria, în special pentru persoanele în vârstă. S-a aflat chiar că ajută la moderarea bolii Alzheimer. Așadar, un borcan cu unt de arahide ar putea fi o gustare bună pe care să o aveți la îndemână pentru bunici!

- Advertisement -

Ajută mușchii să se recupereze după un antrenament.

Este o mâncare excelentă înainte și după antrenament. Grăsimile și carbohidrații săi te vor umple de energie suficientă pentru întreaga sesiune. De asemenea, este bogat în potasiu, care joacă un rol cheie în sănătatea musculară în ceea ce privește recuperarea.

Îți controlează tensiunea arterială.

O altă proprietate minunata – este capabilă să scadă tensiunea arterială. Acest efect este susținut cu magneziu – încă un element prezent in untul de arahide.

Îți scade șansele de a dezvolta diabet.

O altă proprietate uimitoare a untului de arahide – poate reduce riscul de diabet. Da, alunele conțin foarte multe grăsimi, dar acestea sunt grăsimi nesaturate – și sunt sănătoase. Sunt capabile să îmbunătățească stabilitatea glucozei și insulinei. În cadrul cercetărilor făcute de Universitatea Harvard, au descoperit câteva rezultate uimitoare – femeile care consumau unt de arahide aveau în mod regulat un risc redus cu 21% de diabet, în comparație cu cei care nu au mâncat niciodată.

Te ajută să dormi mai bine.

Aminoacidul din alune, numit triptofan, stimulează hormonul somnului, melatonina și hormonul fericirii, serotonina. Te calmează, încetinește procesele corpului și promovează un somn bun. Nu este nevoie să mănânci foarte mult – doar câteva linguri ar trebui să fie suficiente.

Este bine pentru femeile însărcinate.

Se pare că consumul de unt de arahide în timpul sarcinii poate avea și un efect pozitiv asupra fătului. Este posibil ca acesta să promoveze toleranța fătului și să ajute la protejarea acestuia împotriva alergiilor la nuci.