9 fiare fantastice care efectiv au cutreierat Pământul

- Advertisement -

1. Hobbit-uri

Însuși cuvântul „hobbit” a fost format de JRR Tolkien, dar există de fapt dovezi că acești oameni mici au existat în viața reală.

În 2003, în timpul săpăturilor din Flores, Indonezia, arheologii au descoperit un schelet uman de aproximativ 0,5 metri- capul său era de 3 ori mai mic decât capul unui om obișnuit. Ulterior, oamenii de știință au găsit încă 9 scheleturi de oameni atât de mici. Vârsta lor medie a fost de 12.000 de ani.

- Advertisement -

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că acești oameni aparțineau unei specii diferite. Ei le-au numit „Flores Man” (sau Homo floresiensis), dar majoritatea ii mai numesc „hobbits”.

2. Tigru tasmanian

Tigrul Tasmanian nu a fost nici un tigru , nici un lup, ci un mamifer asemanator cu diavolul tasmanian. Animalul a dispărut de peste tot, cu excepția Tasmaniei, în urmă cu aproximativ 2.000 de ani. Acolo, ultimul tigru a murit în 1936, dar sute de observații îi determină pe oamenii de știință să se îndoiască dacă animalul mai trăiește. Tigrii din Tasmania aveau o lungime de 39-51 cm. Au cântărit 33 kg.

- Advertisement -

3. Dragoni

Dragonii sunt, fără îndoială, una dintre cele mai populare creaturi mitice – aceste șopârle uriașe care respiră foc ar putea fi înfrânte doar de cei mai curajoși cavaleri pentru a salva cea mai frumoasă prințesă.

Cu toate acestea, existau animale reale care, în mod rezonabil, ar putea fi numite și dragoni. De exemplu, Megalania a fost cea mai mare șopârlă cunoscută de știință. Au crescut până la 30 m și au cântărit aproximativ 1000 kg. De asemenea, au putut scuipa venin. Pare totul familiar?

- Advertisement -

Megalaniile au existat în perioada Pleistocenului împreună cu oamenii. Scheletele lor ar fi putut da naștere mitului despre dragoni. Apropo, dragonii există si astăzi – sunt numiți dragoni Komodo . Locuiesc în Indonezia și pot avea o lungime de până la 10 m.

4. Kraken

Acest gigant poate exista și astăzi. Mai mult, oamenii de știință și marinarii au confirmat în mod repetat acest fapt.

În 2015, un calamar lung de 10 metri a fost detectat și prins pe aparatul foto din Japonia. Mai târziu, oamenii de știință au spus că a fost doar un calamar pui care poate crește până la 80 de metri lungime. Ei bine, trebuie să recunoaștem că o astfel de creatură mare poate apuca cu ușurință o navă cu tentaculele ei și o poate trage în fundul oceanului.

5. Imoogi, Dragonul Coreean

6. Moa

Moa a fost o specie care a existat doar în Noua Zeelandă până în anul 1400. Au atins înălțimea de 12 m cu un gât întins și au cântărit până la 150 kg. Când oamenii s-au stabilit în Noua Zeelandă, populația Moa era de aproximativ 60.000.

Moa era o pasăre asemănătoare cu struțul, cu un cap mic, un cioc dur, triunghiular, un gât lung, un corp mare și picioare puternice. Erau păsări de sol, care puteau alerga foarte repede.

7. Megalodon

Megalodon, cel mai mare rechin din lume, a cutreierat adâncurile oceanelor în urmă cu 28 de milioane de ani. Megalodon era un adevărat rege al lumii subacvatice – corpul său avea o lungime de 50 de metri, iar greutatea sa putea ajunge la 13.000 kg.

Unele rapoarte, bazate pe resturi descoperite , indică faptul că astfel de prădători de apă ar fi putut trăi când au apărut primii oameni. Unii oameni cred că Megalodon ar putea trăi în continuare în zone neexplorate.

8. Diavol de mare

9. Moby Dick

Cunoscutul roman Moby Dick s-a bazat pe o poveste adevărată despre o balenă albă uriașă. Obișnuia să atace vasele de vânătoare și să le macine în bucăți. Până în 1819, echipajul unei nave de vânătoare a vânat balenele timp de 1,5 ani înainte ca balena albă uriașă să pună capăt acestei aventuri.

În 1839, un articol din revistă menționa că o balenă uriașă a fost învinsă pe coasta Chile, în apropierea insulei Mocha. De atunci, balena s-a numit Mocha Dick.