8 trucuri pe care angajatori le utilizează pentru a vă plăti mai puțin

- Advertisement -

Toți cei care au căutat un loc de muncă bun știu că angajatorii înțeleg cum să facă oferta lor să pară mai atractivă decât este în realitate. De multe ori auzim unele lucruri la interviu si cand incepem sa lucram vedem ca nu este deloc la fel.

In acest articol va prezentam mai multe trucuri pe care angajatori le utilizează pentru a vă plăti mai puțin. Acestia stiu cum si cand sa apeleze la diferite metode pentru a va face sa munciti mai mult dara fara sa va plateasca in plus.

salarizare

- Advertisement -

Truc: Un nivel de salariu este sugerat în timpul interviului, dar nu vă spun că impozitele vor fi deduse din acesta.

Ce trebuie să faceți: verificați întotdeauna dacă oferta salarială este cifra fiscală înainte sau după.

Creșterea in cariera

- Advertisement -

Trucul: vi s-a promis o crestere in firma în schimbul lucrului din greu, dar doar anumite persoane pot sa promoveze. Aici depinde de companie si daca exista nepotisme.

Ce să faci: Afla adevărul despre creșterea in cariera de la colegii tăi.

Responsabilitate materială

- Advertisement -

Trucul: ești responsabil pentru datoriile lasate de foștii angajați, iar acest lucru iese din salariul tău.

Ce trebuie să faceți: Nu vă puneți numele pe nici un contract care conține o clauză despre responsabilitatea materială care nu are nici o legătură cu dvs.

Biroul

Trucul: interviul are loc la sediul elegant al companiei, dar sfârșești să lucrezi într-un parc industrial de la marginea orasului.

Ce să faci: nu te sfii să nu întrebi despre locația exactă unde vei lucra.

Poziţie

Trucul : obțineți un loc de muncă în calitate de manager, dar apoi aflați că, în practică, sunteți pe o treaptă inferioară a scării – cu un salariu potrivit.

Ce trebuie să faceți: verificați dacă munca pe care o veți efectua și plata dvs. se potrivesc cu poziția pe care vi s-a promis.

amenzi

Truc: salariile dvs. sunt reduse din cauza amenzilor pentru pretinsă latență, prea multe pauze de cafea / țigară sau alte încălcări.

Ce să faceți: Cereți suma care a fost redusă din salariile dvs. Amenzile de acest fel sunt ilegale.

Ore suplimentare

Trucul: vi s-a promis o zi lucrătoare de 8 ore, dar în realitate lucrați 10-12 ore și nu vi se plătesc orele suplimentare.

Ce trebuie să faceți: Singura modalitate de a afla de această problemă este să discutați cu foști și actuali angajați ai companiei.

Salarii și bonusuri fixe

Trucul : Salariul pe care vi l-au promis este împărțit într-un salariu mic și un bonus mare și veți ajunge să primiți doar salariul.

Ce trebuie să faceți: toate bonusurile trebuie confirmate în scris. Ar trebui să știți exact ceea ce vi se datorează.

Concluzie

Angajatorii nu sunt interesați de îmbunătățirea experienței dvs. ca angajat. Ceea ce își doresc este cea mai bună persoană pentru cea mai mică sumă de bani .

Prin urmare, ar trebui să:

Citiți cu atenție fiecare document pe care îl semnați.
Cereți tot ceea ce se promite să fie confirmat în scris.
Discutați cu foști angajați ai companiei.