8 sculpturi care ar putea să vă lase indiferenti până când nu le dezvăluim povestirile

- Advertisement -

Femeie cu geantă

Acest monument a fost înființat la Växjö, în memoria Danutei Danielsson, o femeie suedeză care si-a arătat curajul civil . S-a întâmplat în 1985 în timpul demonstrației Partidului Reich Nordic, un grup de oameni agresivi care susțin ideile naziste.

În timp ce alți oameni au încercat să nu se uite la această demonstrație și au încercat să renunțe la ea, Danuta la lovit pe unul dintre bărbați cu geanta ei in cap . Acest lucru a inspirat alți oameni și toată lumea a început să se adune pentru a face neo-naziștii să plece. În cele din urmă, neo-naziștii trebuiau să se ascundă într-o baie la o gară și să aștepte poliția.

- Advertisement -

După aceea, au fost făcute și vândute în oraș multe cărți și statui cu Danuta și geanta ei. Ea este acum asociată cu o persoană care nu este dispusă doar să privească când se întâmplă ceva rău și nedrept.

Rechinul de pe acoperiș

Puteți vedea această sculptură în Oxford, Anglia. La prima vedere, pare că un pește uriaș a lovit acoperișul uneia dintre case.

- Advertisement -

În ciuda faptului că arată amuzant, are un subtext foarte trist . Rechinul simbolizează o b0mbă care a fost plasată acolo la 41 de ani de la atacul Nagasaki.

Elefant de dimensiuni mari

Această statuie este situată în St. Thomas , Canada. Acesta arată un elefant de aproximativ 13 m înălțime. Dar nu este aici ca un lucru distractiv de văzut.

- Advertisement -

Această statuie este aici în memoria celui mai faimos elefant al circului, Jumbo , care s-a stins în acest oraș când a fost uc1s de un tren pe căile ferate .

Există o expoziție similară la Universitatea Tufts din America.

Furia roșie

Acest monument este situat în Osijek, Croația. Aceasta masina mica impinge un tanc masiv în pământ cu roțile sale. Această sculptură a fost făcută în memoria unei adevărate povestiri.

Adevăratul „curajos Fićo” a devenit faimos pe 27 iunie 1991, când trupele militare iugoslave au intrat în oraș. Unul dintre cetățeni și-a parcat Fiatul rosu în calea tancurilor, pentru a-și demonstra neascultarea față de inamic. După aceea, omul tocmai și-a părăsit mașina și a plecat.

American Stonehenge

Mysterious Georgia Guidestones in North Georgia, USA.

Monumentul format din 6 plăci de granit este situat în județul Elbert, Georgia, în SUA. Pe plăci există inscripții în 8 limbi moderne și 4 limbi străvechi. Textele oferă instrucțiuni despre cum să restabilească societatea după sfârșitul lumii .

Este interesant faptul că nimeni nu știe persoana care a inițiat plasarea acestui monument. Plăcile au fost fabricate de compania de finisare a granitului Elberton. Potrivit reprezentanților companiei, au stabilit prețul de 8 ori mai mare decât în ​​mod obișnuit, dar clientul misterios s-a prezentat drept Robert C. și a plătit prețul fără să negocieze. Cine este Robert C., nimeni nu știe.

Soricelul care tricoteaza

Acest monument a fost stabilit în Rusia în campusul Universității din Novosibirsk.

Crearea acestei sculpturi a fost destinată oamenilor de știință să-și exprime recunoștința față de șobolanii de laborator care dau umanității șansa de a studia genele și mecanismele fizice și moleculare ale bolilor și de a dezvolta medicamente.

Pene de vultur

Acest monument a fost construit în Middleton, Irlanda. Cele 9 pene de vultur din oțel inoxidabil formează un cerc și au o înălțime de 19 m.

Există un motiv pentru care arată ca o capotă de război nativ american. Monumentul a fost stabilit în memoria ajutorului pe care americanii nativi l-au dat irlandezilor în timpul foametei de cartofi . Nativii americani au donat 170 de dolari poporului irlandez (aproximativ 4.600 de dolari astăzi), care a fost o sumă de bani pentru triburile foarte sărace.

Un fan loial orb

Statuia unui orb a fost ridicată pe stadionul clubului de fotbal Valencia. A fost creat în memoria fanilor loiali Vicente Aparicio care au încercat să nu piardă niciun joc .

Acum 40 de ani, Vicente și-a pierdut vederea , dar el nu a încetat niciodată să viziteze stadionul pentru a se apropia de ceilalți fani ai clubului de fotbal și să se bucure de atmosfera jocurilor.

Aparicio a decedat acum 2 ani, iar sculptura de bronz a fost construită in memoria sa.