Acasă Curiozităti 8 metode încercate și testate pentru a preveni transpirația excesivă

8 metode încercate și testate pentru a preveni transpirația excesivă

0
8 metode încercate și testate pentru a preveni transpirația excesivă

În ciuda a numeroase mijloace de a combate transpirația și mirosul corpului, uneori – în timpul activității fizice, stresului sau căldurii – tot trebuie să ne luptăm cu petele umede care se formeaza sub brațele noastre, iar mirosul pe care îl emit nu este unul foarte placut.

In acest articol dorim sa va prezentam mai multe metode incercate si testate cu ajutorul carora putem preveni transpiratia excesiva. Priviti despre ce anume este vorba.

Gel antibacterian pentru mâini

Dacă sudoarea dvs. a început deja să miroasă, dar nu există posibilitatea de a face un duș, curățați cu atenție cu șervețele. Apoi splati cu putin gel antibacterian zona, acesta va elimina mirosul.

Peroxid de hidrogen

Peroxidul de hidrogen este un antiseptic care combate germenii și ajută la evitarea mirosurilor neplăcute pe parcursul zilei. Adăugați o linguriță de peroxid de hidrogen la o jumătate de cană de apă și aplicați acest amestec pe pielea uscată și curată a brațului dimineața.

Soda de coacere

Este important să utilizați si remedii naturale, puteți încerca soda de coacere ca antiperspirant: aplicați-l pe pielea ușor umedă dimineața, apoi scuturați excesul.

Dacă anticipezi o zi grea care implică activitate fizică la căldură, un „izotonic” de casă te va ajuta să îți reduci transpirația:

2 linguri de bicarbonat de sodiu
1 lingură de sare
1 lingură de zahăr
1 litru de apă.
Bea 1 cană dimineața. Dacă vi se pare greu să-l beați, consumați-l în cantități mici în timpul zilei.

Coaja de stejar

Coaja de stejar este vândută în farmacii și este considerată un remediu eficient pentru transpirația excesivă. Îți poți clăti axilele cu un decoct de scoarță de stejar după duș. În mod alternativ, îl puteți îngheța în cuburi de gheață și vă frecați pielea cu ele dimineața.

Reteta de decoct:

5 linguri de scoarță măcinată
1 litru de apă
Adăugați coaja în apă și lăsați-l să fiarbă 30 de minute. Se infuzează 2 ore, apoi se strecoară.

Alunit

Cristalul deodorant mineral este un analog natural al antiperspirantelor convenționale. Nu are miros, nu lasă urme pe îmbrăcăminte și este format din alumini (cristale de alunit). Acest mineral are proprietăți antiseptice, antibacteriene și tonice. De asemenea, micșorează glandele sudoripare, iar mirosul dispare. Pentru a utiliza cristalul, trebuie să-l umeziți cu apă și să vă frecați axile. Nu înfundă porii și durează 1 – 2 ani.

Clorura de aluminiu

Dacă transpirația este prea abundentă, căutați antiperspirante cu un conținut ridicat de clorură de aluminiu – de exemplu, Dry Dry, Odaban sau Maxim. Reduc semnificativ transpirația chiar și pe vreme caldă.

Mulți au auzit că compușii din aluminiu pot provoca cancer de sân, dar cercetările nu dovedesc legătura.

Botox

Dacă axile umede sunt o problemă obișnuită, puteți apela la o injecție de toxină botulinică . Este utilizat pentru a trata hiperhidroza, un caz clinic de transpirație crescută. Toxina blochează impulsurile nervoase care duc la glandele sudoripare, astfel încât transpirația nu este secretată. Efectul injecției durează 6-12 luni.

Laser

Când niciun antiperspirant nu ajută, trebuie să aflați motivul cu medicul dumneavoastră. Dacă diagnosticul dvs. este hiperhidroză, glandele sudoripare pot fi tratate cu un laser: acest lucru oprește permanent funcționarea lor.

Deoarece transpirația este implicată în reglarea căldurii și înlăturarea substanțelor inutile din corp, laserul se aplică numai pe zonele crescute de transpirație detectate prin testul de iod din amidon Minor.

Transpirația grea poate fi un simptom al bolilor grave, cum ar fi insuficiența cardiacă și diabetul. Dacă ați observat că ați început să transpirați mai mult decât de obicei, consultați un medic.