8 lucruri pe care părinții ar trebui sa le faca pentru sănătatea bebelușilor lor

- Advertisement -

Atunci cand le facem un masaj bebelisior nascuti prematur ii ajuta pe acestia sa iasa mai repede din spital si chiar sa fie mai sanatosi. Studiile au arătat că bebelușii care au primit terapie zilnică prin masaj s-au dezvoltat mai rapid, sistemul imunitar a devenit mai puternic și starea de sănătate în general s-au îmbunătățit. Dar aceasta este doar una dintre practicile „adulte” care sunt utile și pentru sugari.

In acest articol va prezentam mai multe lucruri pe care parintii ar trebui sa le faca pentru copii lor pentru a creste sanatosi.

Reflexologie pentru ameliorarea stresului

- Advertisement -

Este aproape o acțiune instinctivă pentru unele mame de a freca mâinile sau picioarele copiilor când sunt neliniștite. Ceea ce nu stiu este că bebelușii răspund și la reflexoterapie . Un masaj blând pe picioare ii poate ajuta să se relaxeze și să adoarmă mai ușor și poate fi folosit ca rutină zilnică.

Cum se face:

Încălziți zona prin frecarea ușoară a picioarelor copilului.
Începeți să masați fără probleme zona și vedeți cum reacționează copilul.
Puteți face din aceasta o rutină zilnică pentru a vă ajuta să vă eliberați copilul de stres.

Atingerea și mângâierea pentru sănătatea mintală

- Advertisement -

Ca părinte, probabil va doriți să vă mângâiați instinctiv copilul. Dar, de asemenea, e dovedit științific că, copiii care au fost atinși și hrăniți mai mult de părinți au o sănătate mentală mai bună ca adulții, deoarece dezvoltă conexiuni neuronale mai puternice. „Având un hipocamp, care este cu aproape 10% mai mare, oferă doar dovezi concrete ale efectului puternic al alimentării”, scrie Joan L. Luby, MD, profesor de psihiatrie pentru copii.

Masaj pentru relaxare și sănătate mai bună

- Advertisement -

Masajul este o formă foarte populară de calmare a stresului pentru adulți, dar are același efect și asupra sugarilor. Masarea bebelușului îi face să se simtă în siguranță și de asemenea, îi ajută pe copiii care au gaze, crampe, colici și constipație. De asemenea, scade nivelul de stres al acestora. Mai mult decât atât, cercetările au arătat că oferirea unui masaj zilnic bebelușilor prematuri a ajutat la creșterea lor și la dezvoltarea oaselor.

Cum se face:

Frecați încet și ușor corpul bebelușului de la vârf până la picioare, în timp ce sunt pe spatele lor.

Puteți așeza copilul pe burtă și repeta același lucru pe spatele lor.

În timpul procesului, discutați cu copilul dvs. și păstrați contactul vizual cu ei. Acest lucru îi va ajuta să se relaxeze și să se simtă în siguranță.

Puteți repeta acest lucru de mai multe ori pe zi, atât timp cât copilul dvs. se bucură. Puteți încerca, de asemenea, ceva ulei esențial sau ulei pentru copii. Dar asigurați-vă că aplicați o cantitate mică pe pielea bebelușului dvs. în prealabil pentru a testa reacții alergice sau sensibilități.

Stat pe burtă pentru mușchii mai puternici

Timpul de burtă nu este doar un moment distractiv părinte-copil. Ar trebui să fie o practică obișnuită, deoarece ajută copilul să-și construiască mușchii mai puternici . În acest fel, târârea și ședința vor fi mult mai ușoare pentru copil, odată cu înaintarea în vârstă.

Cum se face:

Pentru început, țineți-vă copilul pe piept pentru perioade scurte de timp, chiar imediat după naștere.
Extinde progresiv timpul în care sta culcat pe burtă. Asigurați-vă că sunteți pe deplin în alertă tot timpul.
După un timp, copilul va fi gata să facă același lucru pe podea.

Vibrații și zgomot alb pentru a calma copilul

Vibrațiile s-au dovedit a fi una dintre cele mai bune metode de a calma copilul. Dispozitivele cu zgomot alb au același efect, în plus, îi ajută pe copii să adoarmă. Uscătoarele sau mașinile de spălat au devenit salvatoare pentru părinții.

Conduceți cu, copilul pentru a-i ajuta să doarmă

Mișcarea mașinii funcționează ca o mulțumire pentru bebeluși, deoarece imită mișcarea pe care o simt bebelușii în interiorul uterului. Acest lucru îi face să se simtă în siguranță și pașnici precum au făcut-o în burtica mamei lor. Tracy Cassels, psiholog în dezvoltare, a spus că „[motorul mașinii] este zgomotul alb cu care sunt obișnuiți și bebelușii.

Amestec de sodă la copt pentru mușcături de țânțari și erori

Mai ales în lunile de vară, muscaturile de tantari pot fi dificile pentru cei mici (și pentru noi). O pastă naturală cu bicarbonat de sodiu și apă ii scutește de durere și mâncărime. Soda alcalină neutralizează și ușurează umflarea acidă.

Cum se face

Doar amestecați o lingură de bicarbonat de sodiu în apă și creați o pastă groasă care poate fi aplicată ușor pe piele.
Aplicați pasta ușor pe mușcătură și lăsați-o să acționeze.
Ștergeți-l cu un tampon de bumbac cald.

Hrănirea nu este întotdeauna răspunsul la plâns.

Cei mai mulți părinți tind să răspundă la fiecare strigăt cu ceva de mancare. Aceasta este o problemă serioasă, spun medicii , care poate duce la un copil supraponderal. Strigătul unui bebeluș nu înseamnă neapărat foame, ci și oboseală, plictiseală sau disconfort. „Dacă de fiecare dată când un copil se confruntă, este hrănit, după un timp, poate începe să se gândească la hrănire ca la ceea ce au nevoie … creând asocieri nesănătoase cu alimentația care este greu de desființat”, spune un medic Harvard .

Ce să încercați în schimb:

Dacă v-ați hrănit recent copilul, puteți încerca să vorbiți sau să vă jucați cu ei.