8 greșeli majore pe care le facem când avem grijă de dinții noștri

- Advertisement -

Cu toții ne spălăm dinții cel puțin o dată sau de două ori pe zi. De fapt, periajul dinților doar dimineața și seara este departe de a fi suficient pentru un zâmbet perfect.

In acest articol va prezentam 8 greșeli majore pe care le facem când avem grijă de dinții noștri. Priviti despre ce anume este vorba si unde gresim.

Apăsăm periuta de dinți prea tare în timp ce ne spălăm

- Advertisement -

Când presăm peria de dinți prea tare, părul ei se îndoaie și nu îndepărtează corect depunerile de pe dinți . În plus, poate duce la deteriorarea gingiilor.

Nu acordăm atenție alimentelor pe care le consumăm

Știm cu toții că daca consumam de prea multe dulciuri ne stricaM dintii. Cu toate acestea, pentru a ne menține dinții sănătoși, trebuie să mâncăm alimente care conțin calciu, fosfor și fluor . Iată câteva sfaturi pentru tine.

- Advertisement -

Alimente care conțin calciu:

lactate
fructe și legume
peşte
fasole

Alimente care conțin fosfor:

peşte
cereale
nuci
linte

- Advertisement -

De obicei, primim doza necesară zilnic de flor cu apă. Cu toate acestea, dacă locuiți într-o regiune în care apa are o concentrație scăzută de flor, ar trebui să mâncați mai multe alimente care conțin flor, precum lapte, sare etc.

Nu folosim dispozitive suplimentare de curățare a dinților.

Nu contează cât de performanta este periuta de dinti aceasta nu poate elimina toate depunerile. De aceea este important să curățați golurile dintre dinți cu ață dentară . Dacă golurile sunt destul de largi, puteți utiliza o perie interdentară. Pentru a anihila bacteriile, clătiți cu apă de gură.

De asemenea, puteți obține un irigator oral . Este ca un duș pentru dinți și gingii pe care il puteți folosi după fiecare sesiune de periaj.

Nu avem grijă de gingii.

Dacă gingiile sunt slabe și nu au o cantitate suficientă de sânge, aceasta poate duce la parodontită . Cu această boală, gingiile tale sângerează, devin inflamate și moi. Și în cele din urmă vă puteți pierde dinții.

Pentru a-ți face gingiile mai puternice, trebuie să le masezi cu peria de dinți sau cu degetul cu mișcări circulare. Mănâncă mâncare solidă și mestecă bine.

. Nu ne scoatem tartarul dinților.

Tartrul de dinți este produsul întărit al mineralelor din salivă și alimente care se acumulează în placa din jurul dinților . Are o culoare maro-gălbui și nu poate fi îndepărtat cu o periuță de dinți. Placa dentară și tartrul provoacă boli parodontale , inclusiv inflamația osului care înconjoară dinții. Tartarul poate deveni la fel de dur ca roca, devenind demontabil doar de către un dentist.

Faceți o procedură igienică de curățare cel puțin o dată pe an. Dentistul vă poate sfătui cu privire la frecvența adecvată pentru starea dinților.

Credem că suntem prea bătrâni pentru aparat dentar

Mulți oameni cred că isi pot indrepta dintii doar în perioada adolescenței. Când sunt adulți, cred că este prea târziu să poarte aparat dentar. Dar aceasta este concluzia greșită.

Mestecam doar pe o parte a gurii.

Mestecarea are proprietăți de auto-curățare. Așadar, dacă mestecați mâncarea doar pe o parte a gurii, aceasta poate duce la cavități și degradare pe partea pe care nu o utilizați de obicei.

În afară de asta, mestecarea mâncării pe o parte a gurii provoacă dezvoltarea muschilor din acea parte. Mușchii de pe fiecare parte a feței vor deveni asimetrici.

Acordați atenție când mâncați și încercați să mestecați mâncarea pe ambele părți ale gurii . Nu uitați să mâncați alimente solide, cum ar fi fructe și legume.

Nu ne invatam copii si aibe grija de dantura lor in mod corespunzator

Unii părinți consideră că nu este necesar să aveți grijă corespunzătoare de dinții de lapte, deoarece sunt temporari. Însă un copil ar trebui să știe ce este corect și ce nu este în regulă, deoarece dinții se vor schimba, dar obiceiul va rămâne. Procesul de spălare a dinților ar trebui să dureze cel puțin 3 minute, iar peria trebuie să fie deplasată în sus și în jos .

Smalțul dinților permanenți pentru copii nu este la fel de puternic ca cel al dinților adulți. Și canelurile (fisurile) de pe dinții lor sunt mai adânci, motiv pentru care particulele alimentare nu sunt atât de ușor de îndepărtat.