№ 1. Aplicații meteo
Aplicațiile meteo au devenit extrem de populare la început, dar s-a descoperit că există o mulțime de viruși în ele. De exemplu, a existat un caz în care o aplicație meteo a avut un virus încorporat care a colectat datele de pe telefonul proprietarului și le-a trimis atacatorilor. În cea mai mare parte, au fost interesați de datele cardului de credit.
Popularitatea aplicațiilor meteo este în scădere acum. Este mult mai ușor și mai rapid să verificați prognozele meteo printr-un browser.
№ 2. Social media
Aceste aplicații au devenit de asemenea foarte populare și apoi si-au pierdut popularitatea foarte repede. În acest caz, hackerii nu au nicio legătură cu asta, ci doar că aplicațiile preiau multă energie și omoară bateria, astfel încât smartphone-ul în sine începe să isi piarda din rezistenta. De exemplu, mulți utilizatori Facebook găsesc versiunea mobilă în browser mult mai ușor de utilizat decât aplicația oficială.
№ 3. Optimizatoare
Clean Master, precum și alți optimizatori ca aceștia au grijă să vă ștergeți memoria cache și să va faca sa ștergeți programe inutile. Cu toate acestea, majoritatea telefoanelor moderne au deja această funcție în sistemul lor, ceea ce face ca aceste aplicații să fie inutile. De asemenea, acestea reduc durata de viață a bateriei. Nu veți face sistemul mai rapid, ci îl veți încetini .
№ 4. Programe antivirus de la dezvoltatori necunoscuți
Când oamenii au început să pirateze telefoane și să fure date, aplicațiile antivirus mobile au început să apară. Și atunci, hackerii au avut o idee grozavă și și-au creat propriile aplicații antivirus . Aceste aplicații pot fura datele personale ale utilizatorilor și chiar bloca complet telefonul.
№ 5. Navigatoare cu caracteristici suplimentare
Această categorie include browsere cu caracteristici speciale, cum ar fi vizionarea de videoclipuri și streaming. Totuși, astfel de aplicații prezintă două dezavantaje grave. În primul rând, numărul de reclame încorporate este de necrezut. Reclamele sunt foarte enervante și fac sistemul foarte lent. În al doilea rând, aplicațiile necesită acces la multe părți ale sistemului, chiar gestionând apelurile. Acest lucru le face foarte nesigure.
№ 6. Aplicații pentru creșterea cantității de RAM
Aplicațiile care susțin că pot crește cantitatea de RAM sunt optimizatoare. Ele pot șterge temporar o memorie cache și telefonul are deja capacitatea de a face acest lucru. Despre RAM – nu veți obține mai mult decât are telefonul inițial. Aceste programe nu cheltuiesc doar resursele pe care le aveți, dar vă pot colecta cu ușurință datele.
№ 7. Detectoare de minciună
Nu puteți lua aceste aplicații în serios, deoarece sunt create doar pentru distracție. Poate în viitor, dacă toate telefoanele vor fi echipate cu senzori biometrici, vor putea citi modificarea ritmului cardiac atunci când răspund la întrebări. Însă, acum detectoarele de minciuni din telefoane sunt la fel de utile ca bilele de cristal. La fel ca aplicațiile similare, îți reduc durata de viață a bateriei. De asemenea, aceste aplicații nu au nevoie de acces la contactele și la datele dvs. personale. Așadar, dacă o astfel de aplicație încearcă să obțină acces, nu o instalați.
№ 8. Browsere încorporate
Browser-urile încorporate sunt adesea instalate pe sistemul telefonic din fabrica și sunt în mare parte lente și nu sunt foarte populare. În cele mai multe cazuri, browserele încorporate sunt deschise atunci când faceți clic pe un link. Spre deosebire de Google Chrome, aceste programe nu au nicio protecție împotriva interceptării datelor și încetinesc performanța sistemului.