7 sculpturi unice in lume ale căror povești te pot face să plângi

- Advertisement -

Dând termenului „o inima de piatră” un sens cu totul nou, unii artiști de pe glob reuses sa adauge astfel de emoții sculpturilor lor, încât munca lor cucereste oameni din întreaga lume. Transmitând mesaje puternice fără a rosti niciun cuvânt, aceste sculpturi din piatră, marmură și alte elemente sunt tăcute, dar invocă o mie de emoții.

In acest articol va prezentam o serie de sculpturi unice in lume care te pot face sa plangi cand le auzi povestea.

Nello & Patrasche

- Advertisement -

Chiar în afara Catedralei Maicii Domnului Anversul din Belgia, se află o statuie masivă a unui băiat care dormea ​​cu câinele său sub o pătură din piatră. La prima vedere, statuia pare „drăguță”, dar povestea din spatele ei este cu adevărat izbitoare. Sculptura este de Nello și câinele său Patraschea. În viața sa, Nello s-a confruntat cu un munte de greutăți în timp ce lupta împotriva sărăciei și foamei și în cele din urmă și-a pierdut viața înghețând într-o biserică, cu cel mai bun prieten al său.

Extindere

Această sculptură puternică de Paige Bradley poate să nu aibă o poveste anume în spatele ei, dar o reflectă pe cea pe care o purtăm cu toții în interior. Numită pe bună dreptate Expansiune, această reprezintă potențialul care este îngropat sub ore obositoare de munca, așteptări și neînțelegeri.

- Advertisement -

Obosit de respins, artistul a luat literalmente o figură perfect sculptată a unei femei care medita și a zdrobit-o pe podea. Abia atunci și-a găsit adevărata chemare și a pus piesele sparte din nou impreuna, așa s-a născut celebra sculptură, care a devenit o senzație pe internet.

Pistolul înnodat

La sediul Națiunilor Unite din New York se află un colosal revolt Colt Python .357 Magnum revolver. Cunoscută sub denumirea de sculptură „Non-violență”, povestea din spatele acesteia are un sens și mai mare. Această opera de artă din bronz a fost creată de Carl Fredrik Reuterswärd, în memoria prietenului și cântărețului său John Lennon, în 1985. Fondatorul The Beatles, John a fost împușcat de un bărbat in propria reședință.

- Advertisement -

Dragostea – Copiii blocați în corpurile adulților

Creată de Alexander Milov, această sculptură are 2 adulți cu spatele întors, deoarece copiii lor interiori își doresc sa fie impreuna. Prima oară prezentată la Burning Man din Nevada, această piesă de artă poate fi interpretată în mai multe moduri, cele mai obișnuite fiind – copiii care au părinți separați, indragostiti care își pun ego-ul pe primul plan și adulții care și-au pierdut copilăria.

Pantofii de pe malul Dunării

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, evreilor li s-a cerut să-și lase pantofii în urmă și să stea lângă râu pentru a-și întâmpina soarta teribilă. Pantofii de pe malul Dunării este o sculptură care prezintă pantofi de fier, în memoria celor 3.500 de oameni care și-au pierdut viața pe râu. Puteți vizita acest memorial în Budapesta, Ungaria.

Statuia lui Hachiko

Pentru mulți oameni care traversează zi de zi Shibuya Crossing, Tokyo, Japonia, o statuie cu un câinie este doar o sculptură, dar pentru localnici, este mult mai mult decât atât. Chiar dacă sculptura pare obișnuită, a fost construită pentru a onora cel mai extraordinar câine.

Hachiko a fost adoptat de un profesor universitar numit Ueno. În fiecare zi, Hachi își aștepta stăpânului. Aceasta a facut asta ani de zile până când profesorul a decedat la serviciu din cauza unei hemoragii cerebrale . Cunoscând faptul că stăpânul său nu se mai întorcea, Hachi a continuat să-l aștepte pe Ueno în fiecare zi timp de peste 9 ani,. Cenușa lui a fost îngropată lângă stăpânul său.

Ali and Nino (Un bărbat și o femeie)

De la viața reală la Hollywood, cu toții am asistat la câteva povești de dragoste, dar aceasta este cea mai emoțională dintre toate. Sculpturile în mișcare ale unui bărbat și ale unei femei proiectate de Tamara Kvesitadze înfățișează povestea tristă a lui Ali și Nino, 2 indragostiti care nu au putut fi împreună datorită diferitelor religioase.

La 7 pm în fiecare zi în Batumi, Georgia, sculpturile se mișcă una spre cealaltă, iar figurile par să împartă un sărut scurt, dar apoi traversează cărările și se îndepărtează.