7 moduri naturale de a-ți albi dinții acasă

- Advertisement -

Albirea dinților te costă o avere la medicul dentist. Însă, uităm că acasă avem atâtea produse naturale pe care le putem folosi pentru a obține un zâmbet de Hollywood. Vă propun 7 metode naturale care îți vor face dantura de invidiat.

  1. Ghimbir și sare

Ce aveți nevoie: ghimbir, sare și lămâie

Mod de utilizare: Se macină o bucată mică de ghimbir, aceasta se poate face cu o răzătoare. Luați 1/4 linguriță de sare și adăugați-l în ghimbir. Se taie o felie de lămâie, se strecoară sucul în amestec și se amestecă bine din nou. Aplicați-l cu o periuță de dinți.

- Advertisement -

2. Argilă caolin

Ce aveți nevoie: argilă caolin

Mod de utilizare: Doar aplicați lutul de caolin pe dinți și periați bine cu o periuță de dinți. Nu folosiți prea multă presiune, frecați ușor. Apoi clătiți gura cu apă curată.

- Advertisement -

3. Sare Epsom

Ce aveți nevoie: sare Epsom, apă

Mod de utilizare: Amestecați sare și apă în părți egale. Amestecați până când sarea este complet dizolvată. Aplicați amestecul pe dinți cu o periuță de dinți. De asemenea, puteți face gargara cu el .

- Advertisement -

4. Frunze de mentă și ulei de nucă de cocos

Ce aveți nevoie: frunze de mentă, ulei de nucă de cocos

Mod de utilizare: Se macină frunzele și se adaugă în uleiul de nucă de cocos. Amestecați bine și aplicați amestecul pe dinți cu o periuță de dinți. Nu folosiți multă mentă, 3-5 frunze este mai mult decât suficient.

5. Peroxid de hidrogen și bicarbonat de sodiu

Ce ai nevoie: peroxid de hidrogen, bicarbonat de sodiu

Mod de utilizare: Amestecați bicarbonatul de sodiu cu peroxidul de hidrogen în raport de 1: 2. Se amestecă până se formează o pastă. Periați ușor dinții cu acest amestec și apoi clătiți gura cu o cantitate mare de apă

 

6. Pulbere de cacao

Ce aveți nevoie: pulbere de cacao și apă sau ulei de nucă de cocos.

Mod de utilizare: Amestecați pudra de cacao cu uleiul de cocos sau apa. Amestecați-le într-o pastă. Periați-vă dinții, ca de obicei, cu acest amestec.

7. Oțet și sodă de copt

Ce ai nevoie: bicarbonat de sodiu, oțet de cidru de mere

Mod de utilizare: Se amestecă 1 linguriță de oțet de cidru de mere cu 1 linguriță de bicarbonat de sodiu. Amestecați-le până formează un amestec omogen. Periați dinții cu pasta rezultată și clătiți gura cu multă apă.

Vă rugăm să rețineți că toate aceste remedii trebuie utilizate cu atenție. Folosiți aceste metode de 2-3 ori pe săptămână timp de câteva săptămâni și faceți pauze. Dacă începeți să simțiți durere sau sensibilitatea dinților dvs. crește, opriți imediat procedura.

Ce alte modalități de albire a dinților cunoașteți? Preferti să vă albiți dinții acasă sau la cabinetul stomatologului? Spuneți-ne în comentarii.