7 greșeli capitale pe care majoritatea dintre noi le facem la locul de muncă

- Advertisement -

Dacă crezi că relația cu colegii tăi nu este cea mai importantă parte a carierei tale, atunci greșești. Cercetările arată că, dacă ai o relație buna cu colegii tăi, productivitatea ta crește destul de semnificativ. Dar, din păcate, atunci când începem să lucrăm într-un loc nou, putem face greșeli pe care nici măcar nu le observăm. Și pentru a le preveni, vă oferim să aruncați o privire asupra celor mai comune.

Uitam destul de des numele

Cercetatorii recomanda sa repeti numele colegilor dupa ce acestia se prezinta. In acest fel vei memora atât numele și vei demonstra ca ai respect față de cealaltă persoană.

- Advertisement -

Nu aduci alimente gustoase.

Dacă doriți să faceți ceva frumos pentru colegii dvs. și să vă câștigați reputația unei persoane drăguțe, aduceți câteva plăcinte la treabă.

Nu trebuie să petreci o zi în bucătărie (chiar dacă ar fi foarte fain), poți doar să cumperi niște fursecuri și să le împarți tuturor. Și dacă aceasta devine o tradiție pentru întreaga echipă, nu vei fi niciodată flămând la serviciu.

- Advertisement -

Vă este frică să va adaugati colegii de munca pe retelele de socializare

Dacă doriți să aflați mai multe despre compania pentru care lucrați și să vă împrieteniți cu colegii, ar trebui să aflați mai multe despre interesele și realizările lor. În primul rând, te va ajuta să găsești ceva despre care să vorbești și, în al doilea rând, vei afla despre ce nu ar trebui să vorbești. Cel mai important este să nu răspândiți informațiile pe care le obțineți de la alte persoane .

Încerci să comunici prea mult.

- Advertisement -

Desigur, ar fi minunat dacă toată lumea ar începe să vă placă deodată, dar dacă sunteți prea perseverent, acest lucru vă poate respinge colegul. Uită-te mai atent la oamenii care lucrează cu tine. Trebuie să dezvolți un mod de comunicare cu fiecare persoană , pentru că unii dintre ei adoră chatul, iar alții sunt mai puțin comunicativi.

Nu încercați să vă faceți prieteni repede. Nu împărtășiți informații foarte personale: nu uitați că astfel de conversații nu ar trebui să aibă loc la locul de muncă.

Nu complimentezi.

Aici, același lucru despre care am discutat mai sus funcționează. Dacă observi talentele colegilor tăi este frumos a le faci complimente sincere, acest lucru îți va oferi o reputație de persoană deschisă și amabilă. Cele mai importante lucruri sunt onestitatea și moderația .

Și cel mai bine este să evitați complimente care pot fi înțelese greșit. Complementarea raportului colegului tău și complimentarea ochilor sunt 2 lucruri cu adevărat diferite.

Nu ești neutru.

Dacă observați că există anumite divergente intre colegi la munca dvs., nu luați parte. Este important să rămâneți neutri, deoarece, dacă nu, reputația și relațiile bune cu întreaga echipă pot fi afectate.

Fii politicos și amabil cu toată lumea, indiferent de statutul lor social. Stai departe de toate cuvintele negative despre alte persoane. Într-o perspectivă pe termen lung, o astfel de poziție vă va permite să rămâneți pozitiv tot timpul, ceea ce este excelent pentru productivitate.

Nu-ți privești limbajul corpului.

Limbajul corporal este într-adevăr important în orice comunicare. Putem trimite subconștient semnale pe care le primesc colegii noștri. Aceste semnale le-ar putea face să înceteze comunicarea cu noi într-o manieră prietenoasă. Având un chip trist tot timpul, obiecte îndreptate către alte persoane, vocea ta este posomorata – aceste lucruri pot respinge colegii. Dacă doriți să faceți o primă impresie bună asupra persoanelor cu care comunicați, folosiți aceste trucuri:

Uită-te la persoana cu care vorbești.
Întoarce-ți corpul către oameni când vorbesc cu tine.
Zâmbește politicos dacă este posibil.
Nu îndreptați degetul sau obiectele către oameni.
Nu-ți acoperi gura când vorbești.
Respectarea acestor recomandări simple vă va ajuta să deveniți o persoană drăguță cu care să vorbiți