6 semne care ne indica ca ficatul nostru nu mai face fata stilului de viață pe care il avem

- Advertisement -

Ficatul este unul dintre organele de detoxifiere din corpul nostru și are o munca grea pe care o fac in fiecare zi. Nu este de mirare că poate fi stresat! Dacă ficatul tău nu poate transforma toxinele în deșeuri, acestea „așteaptă” în țesutul gras pentru a fi excretate din corp, odată ce ficatul tău funcționează din nou.

In acest articol dorim sa va prezentam 6 semne care ne indica ca ficatul nostru nu mai face fata stilul de viață pe care il avem.

Confuzie

- Advertisement -

Dacă ficatul tău este supraîncărcat, nu poate filtra sângele corect. Ca urmare, toxinele pot ajunge la creier. Când se întâmplă acest lucru, puteți observa simptome precum confuzie, probleme de memorie și dificultăți în luarea a deciziilor.

Glicemie scăzută

Ficatul dumneavoastră este, de asemenea, responsabil pentru menținerea unui nivel normal de zahăr din sânge . Când ficatul este stresat, este posibil să apară o scădere bruscă a nivelului glicemiei.

În mod normal, ficatul trebuie să proceseze și să producă glucoză după ce ai luat masa. Dar dacă ficatul tău nu poate elibera glucoza stocată în fluxul sanguin, nivelul de glucoză din sângele tău scade dramatic . Ca urmare, un nivel scăzut de zahăr din sânge determină oboseală, iritații și incapacitatea de concentrare.

- Advertisement -

Dezechilibru hormonal

Ficatul ne reglează și hormonii sexuali. Un ficat disfuncțional poate fi motivul unui dezechilibru al nivelurilor de estrogen și testosteron, care poate duce la probleme grave, cum ar fi libidoul redus și simptomele agravate ale PMS.

Modificări ale dispoziției

- Advertisement -

Starea ta de spirit și memoria depind de starea creierului tău. Când toxinele îți intră în creier, ai probleme să-ți amintești lucrurile și experimentezi schimbări de dispoziție frecvente .

Anxietatea și depresia sunt, de asemenea, legate de starea ficatului. Dacă observați astfel de simptome, cel mai bun lucru este să consultați un profesionist și să faceți un control medical înainte de a lua medicamente.

Tulburări imune

Cei care adesea au răceli și alte infecții virale cred cu tărie că principalul motiv este lipsa de vitamina C. Dar puțini știu că ficatul joacă un rol vital în construirea unui sistem imunitar puternic. Adică, cu cât ficatul este mai sănătos, cu atât combate virusurile și bacteriile.

Apnee de somn

Apneea de somn este o tulburare de somn caracterizată prin respirație întreruptă sau scurt întreruptă mai mult de 10 secunde. În cazuri severe, calea aeriană poate fi blocată timp de 2 sau 3 minute, iar aceste scurte perioade alcătuiesc mai mult de jumătate din timpul total adormit.

Modalități de îmbunătățire a funcției hepatice

Primul lucru pe care ar trebui să il încercați este adoptarea unui plan de dietă mai sănătos. Acest lucru nu înseamnă neapărat că trebuie să vă chinuiți cu un regim alimentar. Încercați doar să urmați aceste reguli simple:

Reduceți consumul de fructoză la 20 g pe zi.
Renunta la uleiurile vegetale care provoaca inflamatii.
Evitati bauturile alcoolice si carbogazoase.
Măriți cantitatea de legume pe care le consumați.
Tăiați sau renunțați complet la băuturile alcoolice.
Nu uitați de aceste surse mari de sulf: ouă, usturoi și ceapă.