6 moduri comune in care parintii isi tin copii si care sunt periculoase pentru sănătatea lor

- Advertisement -

Atunci cand devenim parinti am face orice numai sa stim ca cel mic este bine si este ferit de orice probleme. Insa de multe ori nu ne dam seama ca fara sa vrem noi suntem cei care putem sa le punem sanatatea in pericol. Daca nu ne documentam inainte nu avem de unde sa stim cum sa tinem in brate un copil sau cum trebuie aceste hranit.

In acest articol va prezentam mai multe moduri comune de a tine un bebelus care pot fi periculoase pentru sanatatea lui.

Tinerea copilului de subrat

- Advertisement -

Când țineți un copil, este crucial să îi sprijiniți capul. Nou-născuții nu au mușchii gâtului dezvoltati. Aceștia și-ar putea mișca brusc capul, ceea ce ar putea însemna dificultăți în respirație și rănigrave dacă gâtul nu este susținut corespunzător.

Purtarea copilului in marsupiu

Puteți folosi transportatori, dar principalul lucru este că trebuie să știți cum să le utilizați. Este necesar ca picioarele bebelușului să fie susținute de purtător și să fie ținute în același mod în care mama ar ține copilul. Atunci articulațiile vor rămâne pe loc și coloana vertebrală nu va fi afectată. În caz contrar, dacă picioarele puștiului se încurcă, acest lucru poate duce la boli grave ale șoldului, cum ar fi displazia sau luxația.

- Advertisement -

Capul copilului trebuie tinut pe umar

Dacă țineți capul bebelusului la piept, atunci ar trebui să acordați atenție poziției feței lor. Ar trebui să fie deasupra umărului. Dacă fața celui mic se sprijină de umăr, ii poate îngreuna respirația . De asemenea, o parte din hainele tale pot intra în gura lor.

Trebuie sa schimbi partea

- Advertisement -

Este necesar să comutați părțile pe care il purtați. Este important ca muschii sa se dezvolte pe ambele parti. In caz contrar, muschii gatului se pot dezvolta mai mult pe o parte, iar cel mic ar putea avea probleme cu intoarcerea capului.

Sprijina-i spatele

Nu trebuie sa-l tii pe cel mic doar de fese si de cap. In primul rand, exista riscul ca acesta sa cada. Si in al doilea rand, coloana vertebrala este supraincarcata din cauza lipsei de sprijin corespunzator pentru spate. De aceea este necesar sa-i sprijini spatele cu o mana si capul cu cealalta.

Tine copilul cu fata spre tine

Nu este bine sa tii bebelusul cu spatele la tine, pentru ca nu ai control asupra lui si nu stii niciodata ce se poate intampla. De asemenea, creeaza presiune asupra coloanei vertebrale si a picioarelor lor, la fel ca in cazul purtatului in marsupiu. Prin urmare, este mai bine sa-l tii la piept. Asigura-te ca sustii picioarele si spatele copilului.

Bonus: Tragerea unui copil de mâini

Nu trageți un copil în sus de mâinile lor. Acest lucru poate provoca ceva numit cotul asistentei, cunoscut și sub denumirea de cot tras sau subluxarea capului radial . Aceasta înseamnă că osul cotului este parțial deplasat la articulație. Această afecțiune este frecventă în rândul copiilor de până la 5 ani.