24 de fotografii unice care merită văzute cel puțin o dată

- Advertisement -

Natura și fenomenele sale unice nu încetează să ne uimească, dar la fel și lucrurile cotidiene din această lume – mai ales dacă le privim dintr-un unghi diferit. Desi sunt momente cand avem impresia ca nimic nu ne mai poate surprinde se pare ca ne inselam destul de tare. Mereu o sa apara ceva nou care o sa ne lase fara cuvinte.

In acest articol va prezentam o serie de fotografii extrem de interesante pe care trebuie sa le vedem cel putin odata in viata. Pe langa langa locuri si obiecte unice o sa avem ocazia printre aceste imagini sa vedem si unele mai putin cunoscute cu unele personalitati extrem de importante.

Această cale rapidă duce direct la cer.

- Advertisement -

Cel mai înalt bărbat și cea mai scunda femeie din lume

. Rădăcinile compacte

- Advertisement -

Este ceea ce lipsește din colecția noastră de porțelan

O vedere în secțiune a unui gard viu

- Advertisement -

Un copac din interiorul unui copac

Iată cum arată o imagine pe ecranul unui smartphone. Fotografia este mărită de aproximativ 300 de ori.

Tripla banană

Acest melc mănâncă un castravete.

Am turnat resturile de săpun din mai multe sticle într-una și am creat din greșeală un mini univers.

Natura pare să fie conștientă de ceea ce este un gradient.

Este întotdeauna interesant să afli cum arată bila dintr-un spray.

Un bec antic cu un filament neobișnuit

În interiorul Turnului Înclinat din Pisa

Acest drum din Scoția arată ca un drum pe nori.

Un client a venit la clinica tatălui meu

Cer de dimineață nebun în Australia

Un mod inedit de a servi mancarea

Soarele a transformat un nor într-o ciupercă nucleară

Această fotografie din Toronto arată ca un cadru din filmul Blade Runner 2049.

Se pare că ceapa încearcă să spună ceva important pentru mine.

Acest pod luminat în ceață a fost impresionant

Focuri de artificii

Bonus: Donald Trump și Barack Obama în tinerețe

 

Citeste si:10 curiozități despre creierul uman

Domeniul neurologiei este în plină dezvoltare. Procesurul nostru este un organ care nu a fost încă elucidat complet, tocmai de aceea fiecare informație nouă despre sistemul nervos este uluitoare. Am alcătuit aici o listă cu 10 cele mai interesante și spectaculoase curiozități despre el.

1. 73% apă

Am auzit de foarte multe ori cât de importantă este apa pentru organism. Nu toți reușim să ne atingem obiectivul zilnic, dar această informație cred că vă va determina să o faceți. este alcătuit din 73% apă, ceea ce înseamnă că o deshidratare de doar 2% afectează foarte puternic atenția, memoria și activitățile cognitive.

2. Grăsime?

are o greutate aproximativă de 1300-1400 de grame. Dintre acestea 60% sunt reprezentate de grăsime, ceea ce înseamnă că acest organ este cel mai gras din corp. În aceeași ordine de idei, 25% din colesterolul organismului se află în creier. Aceasta fiind o parte integrantă a fiecărei celule, fără o cantitate adecvată de colesterol celulele creierului mor.

3. Rețea

Nu este cunoscut numărul exact, dar cele mai recente studii au demonstrat că ar exista undeva la aproximativ 86 de miliarde de celule nervoase. Dacă luăm în considerare că fiecare neuron se conectează cu alții, s-ar forma 40 000 de sinapse. Astfel, o bucată de țesut cerebral de mărimea unui gram de nisip, ar conține un miliard de sinapse.

4. Diversitate

Celulele nu sunt toate identice. Tocmai de aceea există 10 000 de tipuri de neuroni, fiecare având un scop specific.

5. Dezvoltare

Am auzit de multe ori de modul în care se dezvoltă sau de afecțiuni care întrerup această creștere. Așa cum ar atesta orice părinte, unui adolescent nu este format în totalitate până la vârsta de 25 de ani. Numai de atunci putem vorbi despre un organ ajuns la maturitate.

6. Energie electrică

Știm că modul de funcționare este bazat pe transmitere de semnale electrice. generează aproximativ 12-15 wați de energie electrică. Aceasta ar fi suficientă să alimenteze un LED de putere mică.

7. Gânduri

Partea cea mai complexă a rămas cea a psihologiei. S-a aflat însă că generăm în jur de 50 000 de gânduri într-o zi. Situația îngrijorătoare este că 70% dintre aceste gânduri s-au dovedit a fi, la majoritatea oamenilor, negative.

8. Emoțiile

Mulți dintre noi avem dificultăți atunci când vine vorba de a ne gestiona emoțiile sau de a ne exprima sentimentele. Capacitatea pentru emoții precum bucuria, frica și timiditatea sunt dezvoltate deja de la naștere. Tipul concret de educație pe care îl primește copilul modelează felul în care se vor dezvolta aceste emoții.

9. Efectele stilului modern de viață

Din nefericire, a fost demonstrat științific faptul că începând cu epoca victoriană, coeficientul de inteligență a scăzut în medie cu 1,6 puncte pe deceniu. Astfel, creierele noastre s-au micșorat și în dimensiune, odată cu trecerea timpului. De-a lungul ultimilor 10-20 000 de ani, s-a micșorat cu dimensiunea egală a unei mingi de tenis.

10. Multitasking-ul

Efectuarea mai multor lucruri în același timp ne face mai puțin productivi. Atunci când credem că facem mai multe sarcini în același timp, pur și simplu se comută de la o sarcină la alta. Acest lucru duce la scăderea intervalului atenției, capacității de a învăța și a memoriei pe termen scurt.