Suntem obișnuiți să avem încredere în viziunea noastră 100%. Dar uneori, unghiul și trucurile aparatului foto sau doar momentul potrivit pot crea o ghicitoare destul de complicată pentru creierul nostru. Daca fotograful este priceput si stie cum sa faca o poza poate creea o adevarata iluzie fara sa se chinuie prea mult.
In acest articol dorim sa va prezentam o serie de fotografii extrem de interesante care ne pot pune serios pe ganduri. De multe ori tindem sa credem ce vedem din prima insa abia in momentul in care analizam cu atentie imaginile ne dam seama cu adevarat ce se ascunde in ele.
Ca și cum 2 câini s-ar contopi într-unul.
Bună dimineața, ursule!
„Modelul plajei satului din Babbacombe a fost preluat de 12 rațe uriașe.
Poate parea ca paharul este spart
Nimeni nu m-a avertizat despre astfel de pescăruși …
Vedere laterală
Un zmeu
nucă care arată ca o față de bufniță:
Cu ce mod se confruntă?
Ouăle mele sunt dezamăgite
Câmpuri feline pentru totdeauna
„Aveam mâini foarte mari
Picioare de lemn?
Uita-te din nou…
O pasăre imensă pe cerul Siberiei
Am crezut că profesorul meu a scris SALSA pe hârtia mea. De fapt, era 59/59
Ochelarii mei
Barkcepius, Experimentul eșuat
Aceste ace de pin arată ca un tablou impresionist:
„Acuma, Scooby Doo, te vedem!”
Acesta nu este un ochi. Este o picătură de benzină în apă
Câți pasageri sunt în mașină?
Când am venit la această toaletă în tren, am fost plăcut surprins, dar apoi m-am uitat mai atent
bonus: Curiozități din domeniul fotografiei
- Prima „imagine fotografică” a fost creată în 1827 cu ajutorul unei camere obscure. Înainte de aceasta, oamenii foloseau camera obscură doar pentru vizualizarea fotografiilor.
- Cuvântul „fotografie” a fost creat în 1829 de matematicianul și astronomul britanic Sir Frederick William Herschel. De asemenea, el a inventat și termenii „pozitiv” și „negativ” utilizați în domeniul fotografiei.
- În anul 1861 a fost realizată prima fotografie color. Fizicianul scoțian, James Clerck Maxweel a fotografiat o panglică de 3 ori: cu ajutorul unui filtru roșu, albastru și galben, apoi a combinat cele 3 imagini, obținând o imagine color.
- Primul aparat de fotografiat a fost creat în decembrie 1975 de către Steve Sasson, care era inginer la Eastman Kodak. Era nevoie de 8 ore până se obținea fotografia finală.
Cel mai scump aparat de fotografiat a fost aparatul Leica 1923 O-Series, care a fost vândut la o licitație cu suma de 2.790.000 de dolari - Pe bine-cunoscuta rețea de socializare Facebook, există aproximativ 240 de miliarde de fotografii. Zilnic sunt adăugate aproximativ 300 de milioane de poze.
- Filozoful grec, Aristotel deține un rol esențial în fotografiile moderne de astăzi. Documentarea sa și teoriile dezvoltate despre camera obscură, au determinat o mai bună înțelegere a fenomenului optic.
- Primul aparat foto digital avea o cameră de 1.4 mega-pixeli și costa aproximativ 10.000 de dolari.
- Astăzi, pe suprafața Lunii se găsesc 12 camere Hasselblad. Acestea au rămas acolo în urma operațiunii Apollo 13.
- Faimoasa companie Kodak a fost creată în 1888 de George Eastman. În anii 70 firma deținea 90% din vânzările de filme foto.
- Se poate utiliza o lentilă Nikon pe un aparat foto Canon folosind un adaptor, dar nu și viceversa.
- Sistemul de focalizare al aparatelor Nikon este utilizat în domeniul biologiei la microscoapele de cercetare.
- Primul aparat de fotografiat al brandului Canon, a fost realizat în anul 1934. Acesta era lansat sub numele de „Kwanon”.