Pe planeta Pământ există un număr foarte mare de specii de viețuitoare. Și multe dintre ele au particularități curioase – moduri de termoreglare sau culoarea neobișnuită a dinților. Unele au chiar calități de supereroi – salvând alte animale de incendii sau eliminând metalele grele din sol. Iar unele dintre specii au fost considerate dispărute, dar și-au repopulat habitatele. Lumea este impresionantă prin diversitatea sa.
Mai jos v-am pregătit 20 de imagini care te vor ajuta sa afli cele mai uimitoare lucruri despre animalele din întreaga lume.
- Păzesc un miel nou-născut în timp ce mama sa ia o gustare. De asemenea, păzesc oile și alungă vulpile.
2. Castorii au dinții portocalii pentru că smalțul lor dentar conține mult fier. Acest lucru face ca dinții să fie suficient de puternici pentru a mușca din copaci.
3. Iată cum arată Cernica americană, cel mai mic șoim din America de Nord. În prezența oamenilor, sunt foarte nervoși și nu vor să se înmulțească.
4. Priviți acest pui de pinguin care vrea să scape de căldură. Când puii de pinguin se supraîncălzesc își întind picioarele, își întind aripile și respiră greu.
5. Viermii de pat știu cum să curețe metalele grele din sol.
6. În loc de coarne, cerbului de apă îi cresc canini superiori lungi, de unde și porecla de „cerb vampir”.
7. Capybaras sunt animale sociale și se înțeleg bine cu alte specii.
8. Cardinalii roșii sunt păsări foarte „romantice”. Își aleg un partener pentru cea mai mare parte a vieții lor și călătoresc împreună.
9. Ornitorincul este unic nu numai pentru că depune ouă. De asemenea, masculii au zimți otrăvitori pe picioarele din spate.
10. Iată cum arată un urs din Himalaya. Urechile lor sunt mai mari decât cele ale altor urși obișnuiți și trăiesc mai ales în copaci.
11. Șoimul pigmeu este cea mai mică pasăre răpitoare din Africa și se găsește în sudul și estul continentului. Nu-și construiesc propriile cuiburi, folosindu-le pe cele deja construite de alte păsări.
12. Și iată cum arată însuși „țesătorul de stele” cu gât alb. Urmăresc bivolii africani și se hrănesc cu insecte.
13. Iguanele de mare care trăiesc în Insulele Galapagos trăiesc în simbioză cu șopârlele de lavă, care adesea se învârt în jurul iguanelor, prinzând muște.
14. Focile marinei se întind în postura de banană pentru a-și păstra înotătoarele și capul uscate și calde în același timp.
15. Mangalitza, rasa maghiară de porci, este singura din lume capabilă să crească o blană pufoasă ca a unei oi.
16. Sunt cei mai mici pinguini, cu o înălțime de aproximativ 33-43 cm. Din cauza mărimii și a culorii lor, în Australia sunt numiți pinguini zână.
17. Lupul pământului locuiește în sudul și estul Africii, se hrănește cu termite și poate mânca până la 250.000 de termite într-o singură noapte.
18. Piperfidele sunt animale africane care nu sunt străine de eroism. Sapă un număr mare de găuri pentru ca alte animale să poată scăpa în timpul incendiilor.
19. Timp de 300 de ani, s-a crezut că taifunul din Bermude a dispărut, până când, în 1951, au fost descoperite 18 perechi de păsări care se reproduceau.
20. Crabii decoratori atașează plante și corali pe carapacea lor pentru a se ascunde de prădători.