19 fapte despre viața în Africa de la o rusoaică pentru care dragostea pentru soțul ei este mai importantă decât electricitatea din casă

- Advertisement -

Natalia Yisa s-a născut la Izhevsk, în Rusia, dar dragostea pentru soțul ei african a determinat-o să se mute în Nigeria, țara de origine a acestuia. Astăzi conduce un blog popular, unde povestește despre cum s-a îndrăgostit de marea ei familie africană și de întreaga ei țară. Natalya este convinsă că nu trebuie să ai încredere în stereotipuri până nu vezi totul cu ochii tăi.

Mai jos v-am pregătit 19 fotografii uimitoare, de la o rusoaică, care te vor ajuta să afli mai multe lucruri despre Africa.

  1. În Nigeria, printre copiii de 2 ani, 90% știu să spele, 75% pot face cumpărături și 39% știu să-și spele propriile vase.

2. În Nigeria, nu există o culoare „masculină” sau „feminină”. Bărbații de aici pot fi găsiți în haine din întregul spectru de nuanțe de roz.

- Advertisement -

3. Această căciula nu este doar tricotată, există și o căptușeală din blană artificială pe interior.

4. Suntem obișnuiți cu faptul că mama pregătește un mic dejun delicios pentru copiii ei, dar aici copiii gătesc micul dejun, prânzul și cina pentru mamele lor.

5. Aici nu se obișnuiește să se întrebe despre vârsta bătrânilor, așa că mulți nu știu vârsta tatălui și a mamei.

- Advertisement -

6. În mod constant în decembrie și ianuarie, dimineața și seara, trebuie să purtați un pulover, iar din august până în octombrie luați o umbrelă.

7. Această femeie (mama mea nigeriană) spune uneori lucruri foarte emoționante.

„Dacă nu mi-aș fi trimis toți copiii să studieze în Rusia, atunci aș fi putut construi o casă de lux, și nu numai. Dar asta nu mă va face fericită. Investiția în copii este cea mai profitabilă investiție!”

- Advertisement -

8. În Nigeria, este considerată cea mai mare măsură de respect să numiți o femeie adultă „ma” , dar adresarea pe nume, dimpotrivă, nu este acceptată.

9. Ghivece cu palmieri stau de ambele părți ale mirilor în ziua nunții.

10. Dacă tai un pepene verde, atunci îl împartim astfel: eu am roz, ei au verde. Exagerez, desigur, dar chiar se năpustesc pe coajă. Se spune că este foarte benefică.

11. Aceasta este Patlagina! Nu este recomandat să o confundați cu o banană. Patlagina este o legumă.

12. Maestrul scufundă lama în pudră și desenează marginile coafurii.

13. Transportul aici este cu adevărat nelimitat. Pe o motocicletă cu două roți se pot transporta 10 găini vii, 6 berbeci, o familie de 7 persoane, un frigider. Sau tipii ăștia cu ouă.

14. Pentru a preveni stricarea cărnii (din cauza unei pene de curent), se fierbe și apoi se prăjește într-o cantitate mare de ulei. Aceste „bucăți de carne” pot fi păstrate în afara frigiderului timp de o săptămână.

15. Caju este descoperirea mea. Este un fruct și o nucă, două în unul. Fructul este partea galbenă de deasupra. Seamănă cu gustul unui măr, moale și suculent, toată lumea îl adoră.

16. Nu a mai fost apă de 5 zile. Ultima dată, astfel de „5 zile” au durat o lună.

17. Lumină ne este dată după program, Internetul mobil prinde intermitent. Acum ne bucurăm de electricitate dimineața de la 8:00 la 14:00 și seara de la 20:00 la 00:00.

18.Am petrecut o săptămână într-o casă luxoasă cu două etaje, cu vedere la munți, cu piscină și sistem propriu de alimentare cu apă.

19. Nu contează ce condiții sunt „afară”, ceea ce contează este ceea ce este înăuntru.