18 persoane care și-au adus hobby-ul la un nivel complet nou

- Advertisement -

Ați văzut vreodată o rochie de bal stranie , un buchet de mireasa comic sau un oraș ciudat? Eroii acestui articol au creat toate aceste lucruri cu mâinile lor!

Oamenii care isi adoră hobby-urile pot aduce bucurie și ne pot inspira să dezvoltăm abilitățile necesare pentru lucrurile care ne fac placere să le facem.

Hmm.. ce fata drăguță

- Advertisement -

„În seara asta, copiii au fost surprinși de niște picioare.”

Așa funcționează magia.

- Advertisement -

Fiica mea a desenat asta in dușul ei. E pasionata de chimie.

Mamei i-a luat 1 an sa termine aceasta fata de masa

- Advertisement -

„Colecția mea de brichete”

Adevărata Hellgirl

„Îmi place să pictez pisici mici.”

„Arsenalul meu de zaruri”

„Acest decor Pac-Man făcut din cuburi Rubice”

O rochie specială pentru această colecție de meteoriti.

„Colecția de unelte a bunicului meu ”

Pitoresc

„jocurile mele video”

” Col3ctia mea de casti Star Wars ”

„Arsenalul de creioane al tatălui meu”

„Soția mea face buchete de nuntă din vechile benzi desenate.”

” Col3cția mea Harry Potter ”

Citeste si: Ceaiul de macese, un adevarat doctor al sanatatii

Fructele macesului sunt recunoscute ca fiind un adevarat medicament natural, datorita continutului sau ridicat de vitamina C. Se consuma sub orice forma – ceaiuri, tincturi, infuzie, decoct, dar și sirop, zdrobite sau măcinate. Macesul este o specie de planta pe care o regasim atat in Europa, cat si in nord vestul Africii si in vestul Asiei, avand tulpina acoperita de mici spini si fructele rosii. Mai jos iti oferim toate informatiile pe care ai vrea sa le stii atat despre celebrul ceai de macese, cat si deaspre alte preparate pe baza acestor ructe.

CE CONTIN MACESELE? COMPOZITIA CHIMICA

Micile fructe rosii contin o multime de nutrienti – 49% apa, 21% zaharuri, 3,6% proteine, 3,5% acizi. 23% celuloza, 2,8% minerale dar si vitaminele C, B1, B2, B3, E, F, K, P si provitamina A. In ele mai regasim si acid linolic si arahidonic, dar si acid malis ci citric, ce contribuie la stabilizarea vitaminei C. De asemenea, macesele contin si betulina, dar si licopen, cel care le confera culoarea rosie.

Dintre ingredientele bioactive pe care le regasim in macese trebuie sa amaintim si substante glucidice, pectine, taninuri, acizi organici, terpenoide si glicozide ale beta-sitosterolului. Toate acestea substante nutritive recomanda macesele, precum si ceaiul de macese drept un adevarat panaceu.

CEAI DE MACESE – PROPRIETATI

Ceaiul de macese este un vitaminizant ce sprijina in mod special sistemul imunitar. Daca am lua ca etalon pentru continutul de vitamina C fructele precum lamaile sau grepfrutul, trebuie sa stii ca macesele au de 50 de ori mai multa vitamina C. In comparatie cu merele, ele contin de 200 de ori mai multa vitamina C, acesta fiind si motivul pentru care este recomandat in curele pentru imunizare.

Aceasta vitamina nu are rol doar in imunizarea organizmului, ci si in procesele metabolice fundamentale precum reactia de oxido-reducere si respiratia celulara. Macesele ajuta la cresterea rezistentei capilarelor sanguine, avand si proprietati astringente, diuretice, antidiareice, stimuleaza pofta de mancare si sprijina digestia.

CEAI DE MACESE – BENEFICII

Este extrem de dificil sa cuprindem intr-un singur articol motivele pentru care este bun ceaiul de macese, deoarece este o adevarata licoare miraculoasa. Printre primele beneficii ale ceaiului de macese trebuie sa mentionam prevenirea si tratarea racelilor, a virozelor si a gripei, dar si o multime de alte utilizari. Cantitatea mare de vitamine il recomanda ca fiind un tratament potrivit pentru bolanvii de avitaminoza sau hipovitaminoza.

Ceaiul din fructe de macese este indicat si celor aflati in convalescenta, pentru efectele sale tonice si stimulante generale. Aceste beneficii il recomanda si ca un aliat de nadejde al persoanelor care sufera de oboseala. El poate fi de ajutor si in cazul unor afectiuni vasculare, deoarece constribuie la mentinerea elasticitatii vaselor de sange, fiind considerat o bautura care are capacitatea de a preveni infarctul miocardic, cat si angina pectorala. Merita mentionat si efectul sau benefic in cazul persoanelor care sufera de tensiune arteriala ridicata, fiind deja cunoscut faptul ca ceaiul de macese scade tensiunea.

Acest ceai poate inlocui calmantele, fiind de folos in tratarea migrenelor, a insomniilor si a starilor de nervozitate. Este recomandat si celor care sufera de afectiuni ale ficatului, deoarece mareste secretia de bila. Crizele de ficat si de colici biliare pot fi calmate cu ajutorul acestui ceai.

Este unul dintre cele mai populare remedii naturise si ajuta inclusiv la eliminarea pietrelor de la rinichi, pentru ca ceaiul de maceste este si diuretic. Acest efect il recomanda si in tratarea infectiilor de tract urinar si a cistitelor. In acelasi timp, un tratament cu ceai de macese este recomandat si in caz de constipatie, cat si pentru hemoroizi.

Ceaiul de macese are si benefici cosmetice, avand efecte miraculoase pentru ten. Este suficient sa-ti tamponezi tenul cu ceai de macese in fiecare seara pentru a scapa de acnee, dar si pentru a-ti hidrata tenul.

Nu putem sa nu mentionam beneficiile lui pentru silueta, cat si pentru a elimina inestetica gusa, deoarece stimuleaza arderea de calorii. Consumul de ceai de macese te ajuta sa slabesti, motiv pentru care cei care incearca sa scape de kilograme in plus urmeaza adesea o cura cu ceai de macese, din care consuma 1-2 cani in fiecare zi. Pentru efecte mai rapide, el poate fi combinat cu ceai de ghimbir.