18 oameni zdrobesc minciunile istorice care sunt acceptate până în prezent

- Advertisement -

Istoria este o materie pe care mulți au adorat-o la școală. Studierea trecutului ne poate schimba perspectiva și ne poate explica de ce lucrurile s-au întâmplat așa cum s-au întâmplat. Învățarea unor informații distractive, cum ar fi felul în care frumusețea Cleopatrei era în afara acestei lumi sau că Napoleon era extrem de scund, au făcut-o și mai intrigantă, nu? Ei bine, niciuna dintre ele nu este adevărată.

Mai jos v-am pregătit 18 imagini care vor dezvălui adevărul din spatele celor mai mari minciuni istorice.

  1. Știm de mulți ani că statuile și clădirile greco-romane au fost pictate mai degrabă decât să fie doar marmură albă, dar am ignorat acest aspect tot timpul.

2. Masacrul din Piața Tiananmen nu s-a întâmplat niciodată. Am studiat în China, iar profesorii mei de acolo mi-au descris această poveste simplă.

- Advertisement -

3. “NASA a cheltuit milioane de dolari pentru a dezvolta un stilou pentru spațiu. Rușii au folosit un creion” (sugerând că NASA nu este foarte inteligentă).

4. Nimeni nu a finanțat călătoria lui Cristofor Columb pentru că toți oamenii credeau că lumea este plată.

5. Cleopatra era un fel de frumusețe specială care hipnotiza pe fiecare bărbat pe care îl întâlnea. Istoricii antici au fost mai impresionați de inteligența și capacitatea ei de a manipula la fel de ușor pe cât respira.

- Advertisement -

6. Corsetele erau incomode pentru femei, le mișcau organe și le făceau uneori chiar să leșine.

7. Încă aud că mulți oameni cred că piramidele au fost construite de sclavi. Nu este adevărat, erau muncitori plătiți. Au avut chiar beneficii precum bonusuri și îngrijire medicală, iar lucrătorilor mai calificați li se acordau zile libere.

8. O mulțime de dovezi sugerează că agricultura era ineficientă din punct de vedere energetic și asigura o nutriție proastă. Barbarii nomazi erau adesea mai mari și mai sănătoși decât fermierii din antichitate.

9. Experimentele medicale efectuate în timpul Holocaustului nu au fost menite să testeze sau să demonstreze nicio altă ipoteză decât „Germanii sunt mai buni”.

- Advertisement -

10. Romanii au deținut Marea Britanie pentru o perioadă scurtă de timp.

11. Căderea Romei a fost bruscă și traumatizantă (populația Romei însăși s-a crapat în totalitate în anii 400), dar a fost într-adevăr mai mult o tranziție treptată, lungă de secole, decât o cădere.

12. Napoleon nu era înalt, era de înălțime medie în acele vremuri. Francezii au folosit o scară diferită de măsură.

13. Biblioteca din Alexandria nu a fost singurul depozit de cunoștințe din lumea antică. Au existat multe alte biblioteci grozave, cum ar fi cea din Pergam, precum și multe alte colecții.

14. Armura cu plăci este de fapt mai ușor de mutat decât cea din lanț.

15. Titanicul era o navă incredibil de aptă pentru navigație – probabil mai mult decât orice navă de pasageri din prezent. Daunele aisbergului s-au întins pe aproape o treime din lungimea ei, iar ea a rămas pe linia de plutire mai mult de două ore!

16. Sovieticii au tratat rău țările ex-sovietice: deportări în fiecare zi, libertatea de exprimare nu exista și nici măcar nu puteai arăta steagul original al țării tale.

17. Hitler este un bărbat care a trăit în apropierea Vienei, umplându-și capul cu tot felul de „filozofii”. După Primul Război Mondial, unde a participat ca furier al regimentului, armata i-a cerut să spioneze un mic grup naționalist local și să raporteze ceea ce găsește. El ajunge să părăsească armata și să se alăture acelui grup.

18. Anne Boleyn nu a fost niciodată o doamnă de serviciu pentru Catherine de Aragon, sau o amantă pentru Henry.