16 obiective turistice pentru care turiștii își riscă viața

- Advertisement -

Datorită emoțiilor nebunești, efortului fizic și experiențelor de o viață, turiștii aleg din ce în ce mai mult vacanțele active în detrimentul celor pasive. Dar există locuri în care este mai bine să nu te aventurezi fără o pregătire specială.

Mai jos v-am pregătit 16 fotografii cu cele mai uimitoare obiective turistice care îți vor pune adrenalina în mișcare.

  1. Eiger (Alpii Elvețieni)

Chiar și pe vremea cea mai favorabilă, vârful muntos din Alpii Bernezi rămâne imprevizibil: căderea de pietre, alunecări de teren și alte delicii extreme îi așteaptă pe turiștii curajoși.

2. Bazinul Diavolului (cascada Victoria)

- Advertisement -

Devil’s Pool din vârful Cascadei Victoria îi poate speria chiar și pe cei cărora nu le este frică de înălțimi. Separată de o stâncă, piscina se ridică la 128 de metri de la sol.

3. Skellig Michael

Pentru a ajunge în vârful insulei Skellig Michael, va trebui să lupți cu valurile timp de o oră, să-ți ancorezi barca la marginile ascuțite ale țărmului și să urcați 600 de trepte străvechi până în vârf.

- Advertisement -

4. Parcul Național Yosemite

O notă de siguranță din Parcul Yosemite sugerează că este aproape imposibil să ieși de acolo cu viață.

- Advertisement -

5. Natron

Culoarea roz a lacului Natron ascunde un pericol imens: conținutul ridicat de alcali și nivelurile extreme ale pH-ului sunt gata să ardă pielea oricui se scufundă în apele sale.

6. Limba troll

De dragul unei fotografii în limbajul spectaculos al trollului, turiștii își riscă viața urcând serpentina de 8 kilometri.

7. Huashan

Mii de turiști se plimbă pe  o scândură de lemn fără niciun echipament special la o înălțime amețitoare de 2.130 m, fără a-și face griji cu adevărat pentru viața lor.

8. Podișul Kjorag

Un traseu lung de 9 km cu 3 urcușuri abrupte, stânci foarte alunecoase, schimbări constante ale vremii și epuizare fizică. Un drum către platoul Kjörag vă poate costa viața.

9. Jacob

Fântâna lui Jacob are 4 m în diametru și 10 m adâncime, așa că dacă vrei să sari în ea te poate costa oase rupte.

10. Chasm Trail (Parcul Național Acadia)

Urcarea pe traseul Abyss pare a fi o activitate relativ sigură, înălțimea sa este de doar 18 m, dar crestăturile alunecoase din stâncă pe care trebuie să le urcați și ignorarea regulilor de siguranță vă poate costa viața .

11. Casa Îngerilor (Parcul Național Zion)

Lungimea traseului este mai mare de 4 km, înălțimea este de 453 m. Lanțuri atârnă de-a lungul căii șerpuitoare, desigur, pentru ca turiștii să nu cadă, dar vântul și ploaia pot fi un factor decisiv.

12. Bikini

Grupul de insule nu și-a revenit încă din testele nucleare care au avut loc aici cu mai bine de 70 de ani în urmă.

13. Vulcanul Ertale

Câteva ore de condus off-road, o urcare de 14 kilometri pe o piatră de lavă ascuțită, iar pe tot parcursul acestei călătorii vei fi însoțit de cutremure constante, vapori vulcanici și aer cald. Abia după aceea vei vedea Ertale, unde este prea cald pentru a sta mult timp.

14. Bazinul Afar

Localnicii au numit deșertul Danakil iadul de pe pământ din mai multe motive. Vulcanii activi, craterele de gaze, lipsa oxigenului, căldura nebunească și rebelii neospitalieri.

15. Muntele Sinabung

Vulcanul scuipă lavă și cenușă de mai multe ori pe an, distrugând satele din apropiere , cruțând vieți și amenințând industria turistică a insulei.

16. „Pădurea de piatră”, Madagascar

Cei mai ascuțiți „copaci” de calcar nu sunt cei mai periculoși din această „pădure”. Puteți întâlni insecte și animale necunoscute științei, care pot fi ostile.