16 fapte curioase despre Canada pe care ar trebui să le cunoașteți înainte de a vă decide să mergeți acolo

- Advertisement -

În multe clasamente, Canada este printre țările cu cel mai înalt nivel de trai. Ca orice altă țară, există argumente pro și contra. De exemplu, pe de o parte, o natură magnifică, multe parcuri și rezervații naționale și, pe de altă parte, o iarnă lungă și rece. Dar nu vorbim despre asta acum. Este mai bine să știți câteva fapte și observații interesante cărora le acordă atenție persoanele care tocmai s-au mutat recent în această țară.

Mai jos v-am pregătit 16 imagini uimitoare care ne vor arăta cele mai interesante lucruri despre Canada.

  1. Canada are o populație de 38 de milioane. Jumătate dintre ei trăiesc sub linia roșie de pe hartă. Acolo se află cele mai mari orașe: Toronto, Ottawa și Montreal.

2. Granița dintre Canada și Statele Unite este marcată de o linie de 6 metri lățime, unde toți copacii au fost tăiați. Apropo, lungimea graniței comune dintre țări este de 8891 km.

- Advertisement -

3. Pașaportul Canadei este considerat unul dintre cele mai frumoase din lume. Sub lumină ultravioletă se pot observa culorile strălucitoare.

4. În ținuturile Nunavut din nordul țării, limba principală vorbită este limba eschimoșilor inuktitut. În acestă zonă sunt duplicate inscripțiile de pe indicatoarele rutiere.

- Advertisement -

5. Stâlpii de lumină pot fi observați adesea în nordul Canadei. Apar la un moment dat când Soarele se află la orizont, iar înghețul este puternic și umiditate ridicată.

6. În mediul rural, oamenii trăiesc în contact strâns cu natura. Uneori, prea aproape. Recent, în orașul Saskatoon, un elan a vizitat o școală locală.

- Advertisement -

7. Medicina în Canada este gratuită, pentru că, canadienii glumesc adesea cu americanii. De exemplu, arată cunoștințelor „facturi goale” pentru serviciile medicale.

8. Provincia Quebec produce o Coca-Cola specială cu sirop wedge.

9. Harvey’s, un lanț canadian de restaurante fast-food, înlocuiește jucăriile cu ghivece cu semințe de plante pe care le poți cultiva pentru meniul copiilor.

10. Aceste frigidere publice funcționează în unele regiuni. Oamenii nevoiași pot lua de acolo tot ce le trebuie, iar cei care vor să împartă pot pune mâncare acolo.

11. În biblioteci, puteți folosi o lampă specială pentru terapia solară. Ajută la supraviețuire în timpul iernilor lungi.

12. În unele provincii, laptele se vinde la pungi, la fel ca la noi. Dar pungile sunt transparente, iar pentru depozitarea lor se folosesc cutii speciale.

13. Hocheiul este sportul numărul 1 în Canada. Țara are peste jumătate de milion de jucători de hochei înregistrați și cel mai mare număr de patinoare acoperite din lume.

14. Uneori cade atâta zăpadă pe insula Newfoundland încât până și localnicii sunt surprinși.

15. În fiecare an, Canada găzduiește Festivalul Frozen Hair. Participanții se cufundă în izvorul fierbinte și, când ies, părul umed îngheață imediat.

16. Poștașul explică că nu a putut livra coletul pentru că un urs rătăcea prin fața casei.