15 locuri din lume care arată ca un mic colț de paradis. Îţi vor tăia răsuflarea!

- Advertisement -

De multe ori visăm să plecăm în vacanță vara, dar călătorii cu experiență susțin că cele mai bune perioade pentru o călătorie sunt toamna și primăvara. Așadar, am adunat cateva locatii fantastice care sigur o sa va faca cu ochiul.

1. Plaja Flamingo, Aruba

Acesta este paradisul – plaje unde flamingo frumoși vor mânca din mâinile tale .

Apropo, cea mai caldă lună din Aruba este septembrie . Iar flamingo locali nu migrează aici, ei locuiesc tot timpul anului și se simt destul de în siguranță în apropierea oamenilor, care le oferă mereu ceva gustos de mâncat.

- Advertisement -

2. Insula Madeira, Portugalia

3. Moscheea Shah Cheragh, Iran

- Advertisement -

Acest mausoleu strălucitor a fost construit în secolul al XIV-lea în timpul domniei reginei Tashi Khatun. Ayatollah Dastghā’ib a văzut o lumina de la distanță și a decis să investigheze și să afle care este sursa acesteia. A aflat că lumina venea dintr-un mormânt. În interior, era trupul unui războinic în armură, cu un inel care spunea „Mândria aparține lui Dumnezeu, Ahmad, fiul lui Musa”.

În interiorul moscheii, totul strălucește cu această lumină uimitoare. Pereții sunt decorați cu un mozaic din sticlă , ornamente și plăci de argint. Și la intrare există o piscină cu fântâni și lumini.

4. Duna de nisip din Aquitania, Franța

- Advertisement -

Această capodoperă naturală uriașă este cea mai înaltă dună de nisip din Europa. Dacă mergeți vreodată în sud-vestul Franței, lângă Arcachon, vă puteți bucura de mare și de deșert în același timp . Cum a aparut această dună? Se spune că în urmă cu milioane de ani, vântul și apa au erodat Pirineii , transformându-i în nisip pe care râurile îl vor lua apoi în mare și mareele vor reveni pe coasta care a fost blocată de păduri.

Așa că, a apărut cea mai mare dună din Europa , care are aproximativ 2,7 km lungime de la nord la sud, iar înălțimea sa este în jur de 106,60m deasupra nivelului mării.

5. Marele Buddha, Insula Lantau

Insula Lantau este cel mai verde loc din Hong Kong, cu văi, munți și cascade. Există, de asemenea, multe trasee pitorești pentru a le parcurge cu bicicleta, dar cel mai important lucru de vazut acolo este Buddha-ul înalt de 112 metri în Ngong Ping . Se spune că această statuie este un simbol special al armoniei dintre oameni, natură și religie. Priveliștea din vârf este impresionantă și în interior se află un templu frumos.

6. Sky Garden, Irlanda

Această instalare a fost creată de renumitul artist, James Turrell . Puteți merge în centrul craterului printr-un tunel, ideea este că oamenii trec printr-un tunel întunecat spre lumină, ca și cum ar renaște .

Apropo, craterul este situat pe moșia Liss Ard din Cork, Irlanda, unde există grădini cu trasee și un lac mare.

7. Prințul și sirena, Thailanda

8. Moscheea roz, Shiraz, Iran

9. Bologna, Italia

10. Cazare în butoaie de vin, Olanda

11. Bazinele din Castelul Hearst, California, SUA

Acest castel uimitor din California a fost construit de William Randolph Hearst, un editor de ziar american din secolul XX. El a deținut mai multe biblioteci frumoase, o grădină zoologică exotică, case de oaspeți, grajduri pentru armăsari arabi, o pivniță de vinuri, o sală de banchete în stil medieval, o pistă pentru avioane și 2 bazine.

12. Setul filmului de comedie Popeye cu Robin Williams, Malta

13. Grădina Miracolelor, Dubai

14. Caño Cristales, Macarena, Columbia

Râul Caño Cristales este o capodoperă naturală. Acest „râu de cristal” este renumit pentru diversitatea sa uimitoare de culori datorită diverselor tipuri de alge marine care cresc acolo. Se mai numește și râul cu 5 culori. De asemenea, conține câteva „ Jacuzzi ” naturale incredibile – găuri adânci deschise, unde vă puteți relaxa după o plimbare lungă.

15. Las Coloradas, Yucatan, Mexic