15 fructe rare și gustoase despre care nu am auzit niciodată

- Advertisement -

Atât bananele, portocalele și chiar strugurii sunt fructe bine cunoscute pentru absolut toată lumea. Dar veți vedea acum la noi, o listă scurtă care vă va arăta 15 fructe despre care probabil nu ați auzit niciodată și cu atât mai puțin vazut. Verifica!

1. Cherimoya
Acest fruct amintește foarte mult de textura înghețatei, dar singura sa problemă este că semințele sale pot fi otrăvitoare.

2. Durian
Acesta este un fruct foarte particular, deoarece în ciuda faptului că are un miros ciudat, este destul de gustos. O curiozitate cu privire la acest fruct este că poate crește ușor tensiunea arterială.

- Advertisement -

3. Fructe miraculoase
Aceste fructe de pădure au proprietăți aparent magice: mâncați una și apoi ceea ce mâncați în următoarea oră -orice, va avea gust dulce.

4. Banane roșii
Aceste fructe dulci au gust de zmeură sau mango și conțin mult mai mult potasiu, beta-caroten și vitamina C decât bananele obișnuite.

- Advertisement -

5. Kiwano
Este, de asemenea, cunoscut sub numele de castravete african. Când este copt, acest fruct are gustul unui amestec de castraveți, kiwi și banane.

6. Mâna lui Buddha
Valoarea acestui fruct este în aroma sa, deoarece aroma sa seamănă cu coaja de lămâie.

- Advertisement -

7. Salak
Datorită pielii sale brun-roșiatice , uneori se numește fructul- șarpe. Salak este aromat, dar are un gust deosebit: seamănă cu ananasul și banana cu nuci.

8. Sapote Preto
Contrar a ceea ce ți-ai putea imagina, atunci când fructele sunt colorate mai jos, sunt coapte. Seamănă cu textura și aroma unei budinci de ciocolată, dar este mult mai sănătoasă!

9. Biribá
Un alt fruct care este copt când este negru. Biribá are gust de plăcintă cu lămâie.

10. Sapota
Un amestec neobișnuit de arome: bere neagra și zahăr brun. Semințele se pot lipi de gât dacă nu le îndepărtați înainte de a mânca.

11. Caviar de citrice din Australia
Textura pulpei este o reminiscență a icrelor, de unde și numele.

12. Longan
Longanul este dulce și suculent, cu o aromă care amintește de mirosul de mucegai. Acest fruct conține mult zahăr, vitamina C, calciu, fier și fosfor.

13. Akebia
Akebia este dulce și parfumat, gustul este foarte asemănător cu zmeura. Sunt consumate ca desert și coaja este umplută cu carne.

14. Pandanus tectorius
Un fruct originar din Polinezia. Fructele pot fi consumate crude sau gătite și chiar folosite ca ata dentară.

15. Tamarillo
Seamănă cu fructul pasiunii. Este potrivit atât pentru deserturi cât și pentru decorațiuni.