15 fapte despre vechii egipteni de care nici profesorii de istorie nu au auzit

Ce știm despre vechii egipteni? Au inventat hârtia, au mumificat faraoni și au construit piramide misterioase ale căror secrete nu au fost încă descoperite de către oamenii de știință din lume. Desigur, toate acestea sunt extrem de interesante, dar există multe alte fapte impresionante despre Egiptul Antic.

Mai jos v-am pregătit 15 informații cu adevărat impresionante despre egipteni, pe care nu le veți găsi în manualul de istorie al lumii antice.

  1. Femeile din Egiptul antic aveau drepturi egale cu bărbații.

2. Deși majoritatea femeilor erau gospodine, unele dintre ele (majoritatea din straturile inferioare ale societății) lucrau pe picior de egalitate cu bărbații: lucrau la fabricile de făină și la fabricarea berii.

3. Asistentele se bucurau de respect deosebit și erau chiar echivalate cu zeități.

4. Piramidele nu au fost construite de sclavi, ci de muncitori angajați.

5. Un alt fapt care confirmă teoria conform căreia constructorii nu ar putea fi sclavi este că majoritatea populației din Egiptul Antic era angajată în agricultură.

- Advertisement -

6. Zilele de naștere nu erau sărbătorite în Egiptul antic.

7. Numele bărbatului era păstrat secret pe tot parcursul vieții sale.

8. Egiptenii se temeau să moară în afara patriei lor, deoarece credeau că numai prin îngroparea în valea sacră a Nilului pot renaște și sufletele lor pot trece în siguranță în viața de apoi.

9. „Podurile” aurii găsite la unele mumii folosind dinții altor persoane dovedesc că egiptenii confecționau proteze dentare.

- Advertisement -

10. Reprezentanților tuturor segmentelor populației li se cerea să se spele zilnic.

11. Egiptenii au fost printre primii care au folosit penicilina și poate că nici nu și-au dat seama.

12. Pentru a se proteja împotriva păduchilor, bărbații și femeile s-au ras pe cap și au purtat peruci pentru a-i proteja de soarele arzător.

13. Nu toată lumea își putea permite încălțăminte și mulți egipteni, inclusiv nobilimea, mergeau deseori desculți.

14. Căsătoriile incestuoase erau frecvente.

15. Studiile au arătat că părinții lui Tutankhamon erau frate și soră, iar Faraonul însuși s-a căsătorit cu sora lui vitregă Anhesenpaaten.