15. Un melc care are o armură reală.

Advertisements

Chrysomallon squamiferum este un tip de melc care trăiește în adâncurile oceanului, unde are într-adevăr nevoie de mecanisme de apărare eficiente. Acest gastropod a dezvoltat o armură metalică, care împiedică creatura să fie supraîncălzită de căldura din centrul Pământului.

14. Un fluture de dimensiunea unei pasari care nu are gura si se gandeste la reproducere in loc de mancare.

Advertisements

Acesta este un exemplu de familie Lepidoptera. Sunt unele dintre cei mai mari fluturi din toată Europa și se confundă ușor cu păsările și liliecii. După ce s-au transformat în fluture, aceste creaturi trăiesc doar câteva zile, în timp ce își caută un partener de reproducere. Evoluția nu le-a dat gură, deci nu pot mânca și trăi mult timp.

13. Un calamar care arată ca un porc și înoată cu susul în jos.

Acest calamar, care arată mai mult ca un purcel, trăiește în cele mai adânci părți ale oceanului și înoată de sus în jos, lăsând apa să-i intre prin nas.

Citește și:  8 Lucruri care se vor întâmpla in corpul dumneavoastră dacă începeți să mâncați miere în fiecare zi

12. Diavolul tasmanian pare fioros când deschide gura. De asemenea, își păstrează cea mai mare parte din grăsime în coadă.

Advertisements

11. Un păianjen care angajează broaște pentru a-i proteja ouăle. Uneori păianjenul trăiește cu ele.

Aceasta este munca în echipă. Păianjenul uriaș păzește broasca și împarte mâncarea cu ea, iar broasca apără păianjenul de furnicile care îl vânează. Unele „cupluri” trăiesc chiar într-o casă și depun ouă împreună.

10. O muscă care are un costum de baie pentru a vâna sub apă

Advertisements

Această muscă are un tip special de blană care reține mai mult aer. Apoi, când se scufundă, în jurul său există un costum făcut din aer care permite insectei să mănânce alge în lacurile extrem de sărate. Datorită unor astfel de condiții extreme de mediu, doar alge marine, mici crabi și aceste muște pot trăi acolo.

9. Un leneș care creează alge pe propriul corp pentru a fi consumate ulterior.

Această algă este adesea confundată cu mușchiul. De fapt, părul lenesului devine verde.

Advertisements
Citește și:  15 ilustrații terifiante care arată ca este ceva greșit cu această lume

8. Un crab fără gheare care își poate otrăvi prada.

Acest crab nu are gheare, motiv pentru care folosește anemone otrăvitoare împotriva dușmanilor săi. Pentru anemone, această cooperare este benefică: cu crabul, ei obțin cu ușurință hrană și găsesc un teritoriu nou.

7. Aceste bile verzi sunt ochii peștilor:

Microstomul Macropinna are un cap transparent, ceea ce vă permite să aveți o vedere perfectă a interiorului său și, de asemenea, face ca animalul să aibă o viziune periferică foarte bună.

6. Acest Nycticebus își linge axilele otrăvitoare și scuipă otrava la dușmanii săi.

Advertisements

Este sau nu este o tactică excelentă de război?

5. Aceste reptile arată ca dragonii, dar fac sunete similare cu o rață.

Aceste animale au devenit destul de celebre din cauza seriei Game of Thrones. În ciuda faptului că arată ca niște dragoni mici, aceste mici creaturi fac sunete similare cu o rață atunci când vor să-și sperie dușmanii.

4. Bufnița se ascunde în bălegar.

Advertisements

Această bufniță „fură”, de obicei, mahalaua subterană a altor animale și o umple cu bălegar în împrejurimile sale. Această momeală atrage insectele pe care bufnița le poate mânca . Un comportament incredibil care s-a dezvoltat prin evoluție. Nu este de mirare că bufnițele sunt cunoscute tocmai pentru înțelepciunea lor.

Citește și:  15 trucuri cu ajutorul carora va puteti curata rapid casa si puteti economisi si mai multi bani

3. Salutul salamandrei cu coaste.

Această salamandră are o „superputere” care ne amintește de Wolverine, de la X-Men. În caz de pericol, poate arunca bucăți din coaste otrăvitoare spre inamicul ei. De asemenea, animalul are capacitatea de a regenera organele și țesuturile, precum și părți ale creierului.

2. Acest pelican nu are nări. El respiră prin gură, care poate stoca mulți litri de apă.

Advertisements

1. Delfinii folosesc acum propriul limbaj pentru a comunica.

bonus:

Balaeniceps rex are o vedere 3D și poate merge fără să se miște ore în șir.

Advertisements

Această pasăre uriașă arată mai mult ca un dinozaur cu pene, cu un aspect ciudat. Multe obiceiuri arată că această pasăre este descendentă din reptile dispărute: poate petrece ore întregi nemișcata, scuipă apă în ouă pentru a le răci și vede lumea în 3D datorită poziționării neobișnuite a ochilor.

Advertisements