14 telenovele și seriale braziliene care recurg la utilizarea efectelor speciale

- Advertisement -

Odată cu progresul tehnologiei, industria divertismentului a beneficiat de instrumentele necesare pentru ca producția audiovizuală să poată fi complet realistă (și chiar fantezică, atunci când este necesar). Efectele speciale s-au îmbunătățit de-a lungul timpului, oferind producătorilor o gamă mai largă de opțiuni și varietăți.

Mai jos v-am pregătit 14 situații în care producătorii au folosit efecte speciale în filmele lor.

  1. În seria Iron Island , care a fost un succes în 2018 și 2019, CGI a fost utilizat intens în editarea majorității scenariilor.

2. Forța dorinței – Pentru a filma scenele acestui film, echipa a folosit un dublu corporal, iar cu ajutorul efectelor vizuale, a reușit să-i arate actriței schimbările pe care și le-a dorit.

- Advertisement -

3. Un alt exemplu îl reprezintă un capitol în care vrăjitoarea Brice se plimbă prin pădure, care era de fapt studioul chroma key care a fost parțial editat.

4. Programul de știri TV Domingo Espetacular a arătat câteva părți din telenovela Apocalipsa care au impresionat telespectatorii cu efectele lor vizuale.

- Advertisement -

5. Serialul TV Supermax , care a avut premiera la Globo în 2016 cu 16 episoade, a povestit povestea unei închisori de maximă securitate care se afla în interiorul Pădurii Amazonului.

6. Principala provocare a romanului Deus Salve o Rei a fost să portretizeze un scenariu bazat în întregime pe vremurile medievale.

- Advertisement -

7. Scenele inundației au fost realizate în interiorul unei piscine uriașe amplasate în decor.

8. În intriga Salve-se Quem Puder , echipa de efecte vizuale a avut foarte mult de muncă pentru a creea aceste imagini.

9. Intriga serialului A Cara do Pai a prezentat și efecte vizuale, dar puțini telespectatori au putut să le perceapă.

10. În telenovela Êta Mundo Bom , echipa de efecte vizuale a depus eforturi mari pentru ca străzile orașului scenografic să arate ca începutul secolului XX.

11. În intriga Tempo de Amar , echipa de efecte a făcut ca portul Rio de Janeiro să devină Portugalia la momentul portretizat în telenovelă.

12. Telenovela Genesis , care a avut mare succes la Record TV cu debutul în 2021, a dat mult de muncă producției vizuale.

13. În romanul Novo Mundo a trebuit să se folosească tehnologia pentru a portretiza cum era lumea în 1800.

14. Telenovela O Tempo Não Para a adus un eveniment suprarealist chiar la începutul intrigii, care a fost apariția unui aisberg pe marginea unei plaje din Guarujá, São Paulo.