Pentru a obține forma dorită a corpului, nu numai că va trebui să faceți sport, dar aveți nevoie de o dietă cu conținut scăzut de calorii. Și orice dietă, de regulă, necesită si multa voință , deoarece uneori simțiți o ispită de a mânca ceva gustos, dulce și de multe ori deloc sanatos. Dar dieta ta spune nu. Asa ca trebuie sa ai mare grija la ce alimente consumi si sa stii exact ce proportii de calorii au. Insa de multe ori noi ajungem sa facem o confuzie crezand ca multe dintre alimentele pe care le consumam sunt extrem de sanatoase si nu au cum sa ne strice dieta.

In acest articol am facut o comparatie intre mai multe alimente pe care cu totii le consumam si despre care nu stim exact cat sunte de bune sau nu. Priviti aceste poze si o sa vedeti exact ce trebuie sa mancati si ce puteti gusta cand doriti.

1/2 pachet de prăjituri de orez = 3 nuggeturi

100 g broccoli = 1 marshmallow

100 g de fructe uscate = 1 brioșă

1 măr = 1 mână de urși de jeleu

100 g de muesli = 1 pachet mic de chipsuri

1 pahar de kefir (2,5%) = 1 cappuccino mediu

1 pahar de polimer multifruct = 1 sticlă mică de Coca-Cola

1 mână de nuci (100 g) = 1 portie de cartofi prăjiți

100 g de stafide = 100 g de bomboane de gelatină

4 oua fierte = 1 cheeseburger

3,2% iaurt cu bucăți de fructe = 1 croissant mediu cu umplutură (15 g)

100 g orez brun = 2 vafe vieneze

1 bar de fitness cu calorii scăzute = 1 înghețată de căpșuni

1 piept de pui fiert = 1 clătită gustoasă de casă

Deci, înseamnă că putem mânca ceea ce vrem?

Uneori puteți înlocui produsele cu conținut scăzut de calorii cu ceva gustos și chiar puțin dăunător. Acesta vă va oferi o anumită ușurare psihologică, s vă va ajuta să vă tineti in continuare de dieta mult dorita.
Cu toate acestea, nu trebuie să uitați că există multe alte elemente importante în hrana noastră în plus față de calorii. De exemplu, aminoacizii, grăsimile sănătoase și vitaminele care contribuie la formarea corpului nostru și sunt conținute în legume și alimente cu conținut scăzut de calorii în cantități mari.
De aceea, când alegem adesea alimente dăunătoare, pierdem aceste elemente.